Review: Synology DS1513+

Conclusie

Synology heeft met de DS1513+ een prima NAS op de markt gebracht welke voornamelijk geschikt is voor hoog niveau thuisgebruik en MKB. Aangezien de NAS is voorzien van 5 bays zijn er voldoende mogelijkheden op gebied van RAID opslag. Zo is het mogelijk om de NAS bijvoorbeeld in een RAID 5 te configureren met de hot spare mogelijkheden. Indien van toepassing is zelfs de geavanceerde Raid 10 mogelijk door het gebruik van 5 bays.

DSC_0106 (Copy)

De upgrade ten opzichten van de DS1512+ is voor de thuis gebruiker niet direct zichtbaar, zo zijn er extra netwerkaansluitingen aanwezig en is de snelheid van de CPU in combinatie met 2GB RAM aangepast. Voor de zakelijke omgevingen is de update ten opzichten van de DS1512+ wel een grote verbetering aangezien er vele mogelijkheden aanwezig zijn voor verschillende vlan’s en RAID mogelijkheden. De doorvoersnelheid in combinatie met een linked netwerk verbinding is wel duidelijk zichtbaar.

De NAS heeft ook voldoende mogelijkheden voor een bedrijfs- integratie denk hierbij aan diverse mogelijkheden waaronder:

  1.  Central Management
  2. Directory server
  3. DNS Server
  4. High Availability
  5. Mail server
  6. Radius server
  7. VPN Server

De NAS welke verkocht wordt voor een adviesprijs van 700 euro is zeker niet goedkoop vergeleken met andere NAS systemen van het merk Synology. Voor de thuis omgeving welke gebruikt wordt als simpele NAS opslag is de Synology DS1513+ te veel van het goede, gebruik je de NAS alleen voor data opslag dan is het verstandig om eens te kijken naar de goedkopere modellen van Synology. Indien je de Synology DS1513+ gebruikt als uitgebreide thuis omgeving met een goede backup functionaliteit dan is de DS1513+ een goede keus, gezien de prijs kwaliteit houding met de specificaties.

Software:

De Synology DS1513+ is voorzien van de meest recente DSM firmware in de DSM 5.0 reeks. DSM 5.0 beschikt over vele mogelijkheden en functionaliteiten welke vooral gericht zijn op de gebruiksvriendelijkheid en installatie gemak. Synology biedt in DSM 5.0 ook de mogelijkheid om een SSD als lees- en schijfcache te gebruiken. Dit zou volgens Synology voor een behoorlijke prestatieverbetering moeten zorgen.

RAID:

Na deze review gaan wij de NAS verder testen met een RAID 10 setup in combinatie met één hotspare schijf. Dit is een configuratie welke erg populair is omdat de schrijfsnelheid over het algemeen beter is.

Sterke punten

  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • Snelle processor
  • DSM 5.0 firmware
  • Vele RAID mogelijkheden
  • Hotspare mogelijk
  • Uitneembare harde schijven
  • Uitbreiding mogelijk met DX513
  • USB 3.0
  • Vier gigabit aansluitingen

Verbeter punten

  • Geen HDMI aansluiting
  • Redelijk duur in vergelijking met andere modellen

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de  DS1513+ NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Synology NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
Mogelijkheden
Software
Prijs Kwaliteit
Installatiegemak
Bouwkwaliteit
Vorig artikelSamsung werkt aan smartwatch met belfunctie
Volgend artikelZo krijg je nog Windows XP updates tot 2019
review-synology-ds1513De Synology DS1513+ is voornamelijk gericht op de zakelijke markt en beschikt over voldoende mogelijkheden. Ook voor thuis gebruik is de NAS zeer goed bruikbaar. De NAS heeft qua software veel mogelijkheden en uitbreidingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in