Review: Wolfgang AT-AS50HD smartphone

Vanaf zaterdag 24 mei heeft de Aldi in Nederland weer een nieuwe smartphone te koop, het gaat hierbij om de nieuwe Wolfgang AT-AS50HD smartphone. De nieuwe Wolfgang AT-AS50HD is een smartphone welke beschikt over een 5-inch scherm met een resolutie van 1280×720 pixels. Wolfgang heeft de smartphone uitgerust met een 1,3Ghz Quad Core processor in combinatie met 1GB aan RAM.

Wolfgang-1

Het Toestel

De Wolfgang AT-AS50HD is een smartphone welke beschikt over een 5-inch scherm met een resolutie van 1280×720 pixels. De smartphone wordt aangedreven door een 1,3Ghz Quad Core processor welke draait op 4 cores van 1,3Ghz. De Quad Core processor wordt ondersteund door een 1GB RAM module. De interne capaciteit van de smartphone is 4GB waarvan ongeveer 1,5GB beschikbaar is, in ons geval was er nog 1,6GB vrije ruimte op het toestel. Het is mogelijk om de interne opslag te vergroten via een MicroSD kaart tot maximaal 32GB.

Wolfgang-10 (Copy)

De smartphone draait op een MT6582 chipset, deze chipset is redelijk nieuw onder de MediaTek reeks en wordt ondersteund door een Mali 400 MP grafische controller. De Mali 400 MP video controller is gebaseerd op een ARM platform, en heeft een maximale resolutie van 1280×720 pixels met een DPI van 320.

Verder heeft de Wolfgang smartphone diverse aansluitingen waaronder een dual sim mogelijkheid, hierdoor kan je twee sim kaarten monteren en ook afhankelijk van elkaar gebruiken. Verder beschikt de smartphone over Bluetooth 4.0, WiFi en GPS. De smartphone beschikt tevens over een 8 megapixel camera aan de achterzijde en een 2 megapixel front camera.

Software

De smartphone draait op Android 4.2 met zeer minimale aanpassingen wat we gewend zijn van Wolfgang, hierdoor is de Android versie zo goed als stock waardoor er geen extra applicaties worden meegeleverd met de smartphone. Meer informatie over de software functionaliteiten is uitgebreid beschreven in deze review.

Beschikbaarheid

Vanaf zaterdag 24 mei  zal de smartphone verkocht worden bij de Nederlandse Aldi filialen voor een bedrag van 179 euro. Gezien de specificaties en de mogelijkheden lijkt dit een goed bedrag aangezien er een recente Quad Core mediatek chipset aanwezig is in combinatie met 1GB aan RAM. Ook de combinatie met een 5-inch scherm is vrij beperkt in deze prijs klasse.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Wolfgang AT-AS50HD:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De smartphone
Pagina 3: Behuizing en uiterlijk
Pagina 4: Scherm kwaliteit
Pagina 5: Benchmark en snelheid
Pagina 6: Software en camera
Pagina 7: Conclusie

6 REACTIES

 1. Prima telefoon, ik heb al andere phones uit het assortiment van Wolfgang gehad maar deze is zeer goed te noemen. Vlot en mooi scherm. Alle apps draaien goed.
  Ander letter type. heb er geen problemen mee,… is duidelijk. Ik ben content met deze phone. Ook navigatie werkt goed.

 2. Kan iemand mij vertellen of en hoe een ander lettertype gekozen kan worden op de at-as50hd ?.Alvast bedankt.Overigens bevalt dit toestel prima!!

 3. Mijn vrienden zeggen dat de telefoon gewoon hetzelfde is als een Samsung maar dan goedkoper. Maar hij moet toch om een bepaalde reden goedkoper zijn? Is het echt een heel groot verschil tussen een wolfgang en een Samsung? Is er iemand die er ervaring mee heeft?

 4. Hoi,
  Ik ben aan het overwegen om deze telefoon te halen. wordt momenteel gestoord van mijn samsung glaxy fame.
  Is er iemand die voor mij de vergelijking kan maken met de fame en deze wolfgang?
  Die loopt steeds vast en is erg traag.
  Hoor graag van jullie. Hier komt hij zaterdag in de winkel.

 5. Prachtige telefoon,ik kan alleen de blindgeleide feedbackstem niet meeruitkrijgen. Om gek van te worden! Ik heb deze stem (om uit te proberen ) op instellingen ingesteld. Wie helpt mij?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here