‘Android TV is upgrade van Chromecast’

Volgens de laatste geruchten zal Google tijdens het jaarlijkse Google I/O evenement de nieuwe Android TV dienst lanceren. In april zijn er al verschillende screenshots opgedoken van Android TV. Android TV is de opvolger van het geflopte Google TV. 

Chromecast

Met het nieuwe platform wil Google het bekijken van content zo eenvoudig  mogelijk maken, Google zou met enkele partijen een deal hebben gesloten. De interface van Android TV is vergelijkbaar met de meeste vergelijkbare systemen, zo is er een horizontale scrollbar aanwezig met alle content, deze content is afkomstig vanuit bijvoorbeeld Netflix.

Volgens geruchten krijgt Android TV dezelfde mogelijkheden als de Chromecast, Android TV kunnen we dus zien als een upgrade voor de Chromecast. Of Google zelf ook met de hardware komt is nog onduidelijk, waarschijnlijk zal Google alleen de software ontwikkelen waardoor partners de hardware apparaten kunnen ontwikkelen. De codenaam voor het Android TV systeem is Pano, en is opgedoken in de changelog van Android 4.4.3.

Vorig artikelOprichter The Pirate Bay aangehouden in Zweden
Volgend artikelApple WWDC Livestream/ liveblog maandag 2 juni 2014

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in