Review: OnePlus One smartphone

De OnePlus One is op dit moment waarschijnlijk een van de populairste high-end smartphones, de smartphone afkomstig van het nieuwe bedrijf OnePlus is al enige tijd geleden aangekondigd, maar tot op heden is de nieuwe smartphone nog steeds erg lastig verkrijgbaar. Op dit moment is het mogelijk om de smartphone te kopen via een invite systeem. 

Oneplus-6

De OnePlus One

De OnePlus One is een smartphone welke beschikt over een 5,5-inch scherm met een Full HD resolutie van 1920×1080 pixels. Verder beschikt de smartphone over een Qualcomm Snapdragon 801 chip met een 2,5Ghz quadcore-processor. De processor wordt ondersteund door 3GB aan werkgeheugen. Om het toestel te voorzien van stroom is er een flink accu met een capaciteit van 3100 mAh aanwezig. Ondanks het grote scherm en de flinke accu weegt het toestel maar 162 gram.

Oneplus-4

De smartphone is wel aan de grote kant aangezien er een 5,5-inch scherm aanwezig is, de OnePlus One meet 152,9 x 75,9 x 8,9 millimeter wat ongeveer net zo groot is als de Galaxy Note 3 smartphone.

De OnePlus One is voorzien van zeer dunne schermranden, en ook zijn de connectiviteit mogelijkheden zoals wifi, bluetooth, gps en 4G ondersteuning aanwezig. De OnePlus One beschikt over een 13 megapixel Sony CMOS sensor met zes lenzen, de camera heeft ondersteuning voor een 4K opname, daarnaast beschikt de smartphone over twee flitsers aan de achterzijde en is er aan de voorzijde een 5 megapixel camera aanwezig.

Verpakking

De OnePlus One is een stijlvol toestel, en dat is ook zeker te zien aan de accessoires en verpakking van het toestel. Tot en met het verpakkingsmateriaal is er goed nagedacht over de presentatie van het product. De verpakking van het toestel ziet er strak uit en de componenten zijn goed verpakt waaronder de USB kabel, smartphone en oplader. Ook is er een SIM kaart tool aanwezig welke is verwerkt in een plastic behuizing.

 

Beschikbaarheid

De OnePlus One is op dit moment nog niet los verkrijgbaar, indien je beschikt over een invite is het mogelijk om de OnePlus One smartphone te bestellen. De prijs van de smartphone is wel opvallend aangezien het 16GB model verkocht zal worden voor 269 euro terwijl het 64GB model verkocht wordt voor een bedrag van 299 euro.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de OnePlus One smartphone:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De smartphone
Pagina 3: Behuizing en uiterlijk
Pagina 4: Scherm kwaliteit
Pagina 5: Benchmark en snelheid
Pagina 6: Software en camera
Pagina 7: Conclusie

5 REACTIES

 1. Ik heb de 64GB nu al ruim 4 maanden en ik ben er zeer tevreden mee!

  2 min puntjes:
  – Scherm erg groot. Maar scheelt niet veel met de Samsung S5.
  – Foto’s in schermer of donker erg slecht. veel ruis.

  Verder alleen maar PLUS punten! jullie geven een 4.8 maar voor mij is het een 4.5

 2. Mooie review en wat een mooi toestel voor dat geld!
  Kleine opmerking over het taalgebruik: je haalt veel “welke” en “die” door elkaar en Magnesium is ook een metaal.
  Verder toppie hoor, ik wil niet zeuren, maar doe er je voordeel mee.

 3. Mooi design, vooral de ronding van de boven- en onderkant i.c.m. de scherpe hoeken: goed afgekeken van de Cowon iAudio J3. Heeft mij bijna overgehaald om hem aan te schaffen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here