Xiaomi derde smartphone merk ter wereld

Het telefoonmerk Xiaomi is vooral in China zeer populair. Het merk is de afgelopen maanden zeer snel gegroeid tot inmiddels de nummer 3 wereldwijd. Alleen Samsung en Apple staan op 1 en 2 voor Xiaomi. Woensdag meldde het Chinese telefoonmerk dat er afgelopen kwartaal 15,1 miljoen smartphones zijn verkocht. 

Xiaomi-Mi-pad

De stormachtige opmars van Xiaomi is opvallend aangezien de smartphones alleen in China verkocht worden en een paar omringende landen. De grootse reden waarom Xiaomi zo populair is, komt door de lage verkoop prijs. Xiaomi toestellen beschikken over flinke specificaties welke verkocht worden voor een erg scherpe prijs. Xiaomi bespaart vooral op de marketingkosten en heeft kleine winstmarges. Ook heeft het bedrijf geen fysieke winkels waardoor ze de marge lager kunnen houden.

In China gaan gebruikers massaal voor smartphones welke in eigen land geproduceerd worden. De smartphones van Xiaomi worden via internet verkocht en gaan via batches waardoor er een hype ontstaat via social media over een nieuwe smartphones.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here