Aandeel Firefox daalt steeds verder

Er is opnieuw een daling zichtbaar voor de Firefox webbrowser welke ontwikkeld wordt door Mozilla, het Amerikaanse bedrijf heeft moeite met de overstap naar de mobiele markt waardoor het aandeel steeds verder weg zakt. Volgens de laatste cijfers staat Firefox op een dieptepunt. 

Firefox-16

Met een marktaandeel van 12,9 procent staat Firefox op het laagste punt sinds vijf jaar. Dit komt voornamelijk omdat Mozilla geen groot aandeel heeft in de mobiele markt. De cijfers van de nieuwe browser is slecht niet voor Mozilla. Het bedrijf staat ook niet sterk met de nieuwe onderhandelingen voor de standaardzoekmachine, momenteel is er een contract met Google, waardoor Google betaald voor de standaardzoekmachine voor de browser. en tijde van de onderhandelingen had Firefox nog een aanzienlijk hoger aandeel. De kans is dus aanwezig dat Google minder geld overheeft voor de standaard zoekmachine in de browser.

Google Chrome stijgt flink met een aandeel van 22,6 procent. Internet Explorer is goed voor 48,4 procent. De cijfers zijn afkomstig van Net Applications gebaseerd op een meting over ongeveer 160 miljoen unieke bezoekers op de websites welke zijn aangesloten.

Vorig artikelMobiele versie Minecraft krijgt toegang tot oneindige werelden
Volgend artikelReizigers naar VS moeten elektronica vooraf laden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in