Reizigers naar VS moeten elektronica vooraf laden

Reizigers met een rechtstreekse vlucht naar de VS moeten vanaf dinsdag rekening houden met een extra controle van hun elektronische apparaten welke worden meegenomen in de handbagage. Dit maakte Schiphol maandag bekend. 

HP-Elite-X3

Reizigers moeten tijdens de controle hun apparaat uit de beschermingshoes halen en kunnen aanzetten. Pas nadat het apparaat heeft aangestaan mag de reiziger de elektronische apparatuur meenemen aan boord. Deze nieuwe maatregel is alleen geldig voor de handbagage.

De nieuwe maatregel geldt voor alle elektronische apparaten welke beschikken over batterijen zoals telefoons, tablets, laptops, camera’s e-readers, spelcomputers en MP3 speleters. Als de elektronische apparatuur niet aangezet kan worden of niet uit de beschermhoes gehaald kan worden, mag de apparatuur niet mee het vliegtuig in. De nieuwe controle vindt plaats aan de gate, en geldt voor rechtstreekse vluchten naar de Verenigde Staten.

Als de reizigers er toch voor kiezen om toch te willen vliegen zonder de elektronische apparaten, dan zorgt Schiphol er in samenspraak met de luchtvaartmaatschappij voor dat de apparatuur later terugkeert naar de eigenaar.

Vorig artikelAandeel Firefox daalt steeds verder
Volgend artikelItaliaanse webshop verkoopt Xiaomi MiPad voor 300 euro

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in