Review: Synology DS713+

De Review

DS713+ heeft in vergelijking met de 4-bay systemen van Synology minder aansluitingen aan zowel de voorzijde als achterzijde, drie aansluitingen is natuurlijk prima voor de gemiddelde gebruiker, maar het ontbreken van een USB 3.0 aansluiting aan de voorzijde van de NAS is jammer, maar gelukkig zijn er wel twee USB 3.0 aansluitingen aan de achterzijde van de NAS aanwezig. Het intern geheugen bedraagt 1GB en is helaas niet uitbreidbaar, onze ervaring met 1GB geheugen is goed, DSM gebruikt weinig interne resources waardoor er voldoende CPU en RAM overblijft voor de overige activiteiten.

Synology-DS713-3

De techniek van de DS713+ is gebaseerd op een passief gekoelde Intel Atom D2700, een 2,13 GHz processor die samenwerkt met 1 GB werkgeheugen. Vooral voor NAS systemen is een Intel Atom D2700 een zeer sterke en vooral energiezuinige processor. Aan de achterzijde is er één ventilatoren aanwezig om de harde schijven passief te koelen. Via de DSM is het mogelijk om de ventilatoren te configureren. In de instellingen kan worden gekozen of de NAS zo stil mogelijk moet zijn, of dat de harde schijven zo koel mogelijk moeten worden gehouden.

Aansluitingen

Aan de achterzijde is de NAS ook voorzien van voldoende aansluitingen aanwezig waaronder:

  • 2x Netwerk aansluiting
  • 2x USB 3.0 aansluiting
  • 1x Sata aansluiting
  • Stroom/ power aansluiting

Software

Synology blijft vernieuwen in de sterke firmware geschikt voor de NAS systemen, op moment van schrijven is Synology bij versienummer DSM 5.0-4493. DSM 5.0 is de meest recente versie van het DSM firmware. De nieuwe DSM 5.0 gaat goed om met de schaalbaarheid van het systeem, zo past de firmware zich goed aan indien er meer opslag wordt aangesloten via een uitbreidingseenheid. Ook is er een duidelijke overzicht aanwezig met de uitbreidingen en prestaties van het systeem.

Synology heeft met DSM 5.0 de firmware een nieuw gezicht gekregen, de nieuwe DSM 5.0 firmware is geschikt voor een zeer groot aanbod NAS modellen. In tegenstelling tot de vorige DSM firmware is vooral het uiterlijk flink aangepast en wordt alles net iets beter getoond met een frisse en strakke look. Het desktop inlog scherm is eveneens onder handen genomen, er is zelfs een weer en klok widget aanwezig op de homepagina. Het startmenu is vervangen door een venster met alle snelkoppelingen naar de diverse onderdelen en apps op een rijtje. Ook is er bij de nieuwe firmware gedacht aan een tekstverwerker. Verschillende unieke features zijn:

  • QuickConnect
  • Backup en replicatie
  • Cloudstation
  • Hot Spare
  • Diskgroep beheer
  • Uitgebreid aanbod mobiele apps

Meer informatie over de DSM firmware op: Pagina 5: Software 

Inlogpagina-DSM-Dashboard
Inlogpagina DSM Dashboard
Synology overzicht
Synology overzicht
DSM backup en replicatie
DSM backup en replicatie
Synology-dsm-instellingen
DSM instellingen
Synology Resources
Synology Resources

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de DS713+ NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Synology NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
9
Mogelijkheden
10
Software
10
Prijs verhouding
8
Installatiegemak
9
Bouwkwaliteit
9
Vorig artikelAbonnementsdienst EA komt voorlopig niet naar PlayStation 4
Volgend artikelSterke kwartaal cijfers voor Twitter
review-synology-ds713De DS713+ is een echte wolf in schaapskleren, voor de consument welke de basisfunctionaliteiten gebruikt wellicht te veel van het goede maar voor klein tot middelgrote bedrijven is deze NAS geschikt als alles-in-een oplossing met een uitgebreide schaalbaarheid en uitbreidingsmogelijkheden voor meer opslag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in