Review: Synology DS713+

Installatie

Zoals we inmiddels gewend zijn van Synology is de installatie zeer eenvoudig en geschikt voor de beginnende als ervaren gebruiken, voor de basis functionaliteiten is er een duidelijke wizard aanwezig, ga je verder aan de slag met virtualisatie, back-up migraties etc, dan is enige kennis van het DSM platform  vereist. Op internet zijn er voldoende duidelijke handleidingen te vinden over de configuratie van een Synology NAS. Voor de basis functionaliteiten heeft Synology een duidelijke setup wizard aangemaakt, en verwerkt in het programma: Synology Assistant. Met de Synology Assistant kan je de NAS voorbereiden op de installatie van de firmware, waar automatisch de IP instellingen worden opgezocht en de installatie wordt gestart volgens de eigen wensen en instellingen.

Allereerst om de installatie te starten start het programma; Synology Assistant. Indien de NAS is aangesloten op het netwerk kan je de NAS terugvinden op basis van servernaam of IP adres. Ook kan je de aanvullende details aflezen waaronder IP-adres, IP-status, Mac Adres, Versie, Model en Serienummer. De Synology Assistant is een handig programma met verschillende functionaliteiten, het gebruik is geen verplichting, maar zeker voor de beginnende gebruiker wordt het installatie proces makkelijker gemaakt.

Installatie DSM firmware

Zoals eerder aangegeven gaat de installatie van het Synology DSM platform via de stapsgewijze installatie wizard, in onderstaande afbeeldingen en uitleg een voorbeeld van de volledige Synology installatie met DSM 5.0 op de DS713+ NAS.

Synology-Installatie Synology-Installatie2 Synology-Installatie3 Synology-Installatie4 Synology-Installatie5 Synology-Installatie6 Synology-Installatie7

Instellingen

Het is inmiddels wel duidelijk dat de Synology NAS vele instellingen en mogelijkheden heeft voor zowel de thuis gebruikers als voor in het bedrijfsleven. In DSM 5.0 is het OS een stuk soepeler gemaakt. Ook is de nieuwe DSM firmware meer gericht op een eigen persoonlijke cloud in combinatie met de software apps voor verschillende platformen. Qua instellingen zijn er vele opties en mogelijkheden. Voor de installatie gaan we als eerste naar het menu opslag beheer. Via opslag beheer is het mogelijk om een simpel volume of Raid configuratie aan te maken. Wij hebben tijdens onze test één volume aangemaakt in Raid 1 mirror, hierdoor heb je twee schijven met SHR gegevensbeveiliging. Hierdoor is er een fouttolerantie van 1 schijf aanwezig, mocht er dus één disk defect gaan, dan zal het systeem zelf overgaan op de overige desk waar exact een kopie op staan van disk 1.

Synology-opslag

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de DS713+ NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Synology NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
9
Mogelijkheden
10
Software
10
Prijs verhouding
8
Installatiegemak
9
Bouwkwaliteit
9
Vorig artikelAbonnementsdienst EA komt voorlopig niet naar PlayStation 4
Volgend artikelSterke kwartaal cijfers voor Twitter
review-synology-ds713De DS713+ is een echte wolf in schaapskleren, voor de consument welke de basisfunctionaliteiten gebruikt wellicht te veel van het goede maar voor klein tot middelgrote bedrijven is deze NAS geschikt als alles-in-een oplossing met een uitgebreide schaalbaarheid en uitbreidingsmogelijkheden voor meer opslag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in