Firmware van USB-Controllers voorzien van malware

Twee beveiligingsonderzoekers zijn er in geslaagd om de firmware van een populaire USB controller te hacken en deze te voorzien van malware. Deze contoroller wordt actief gebruikt in verschillende USB-Sticks, toetsenborden, muizen en andere devices.

usb Naast de randapparatuur kan de malware ook geïnstalleerd worden op smartphones, aangezien smartphones ook een USB controller gebruiken. Gezien de populariteit van de controller is dit een hack met grote gevolgen. De twee onderzoekers hebben de firmware van het Taiwanese bedrijf Phison gehackt. Een van deze onderzoekers is de bekende Karsten Nohl welke eerder de OV-Chipkaart heeft gehackt.

Volgens Nohl zijn de twee beveiligingsonderzoekers er in geslaagd om de firmware te hacken en te voorzien van malware. Hierdoor is het mogelijk om commando’s naar de computer te sturen en malware te installeren/ downloaden. Ook kan hierdoor de malware verspreid worden naar de andere USB apparaten. Als dit in verkeerde handen komt kan het een gigantisch beveiligingsprobleem worden. Ook voor de bedrijven welke de antivirusproducten ontwikkelen kan dit een probleem zijn aangezien anti-virus bedrijven controleren op de computer maar niet de firmware van de USB apparaten.

BRONReuters
Vorig artikelOpnieuw noodweer in Nederland? Check buienradar en de andere weerapps
Volgend artikel‘Metalen Galaxy ‘Alpha’ smartphone komt op 13 augustus’

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in