Apple mag e-bookszaak schikken voor 335 miljoen

Apple heeft toestemming gekregen om een e-bookszaak te schikken, het gaat hierbij om een rechtszaak omtrent verboden prijsafspraken met e-bookuitgevers. Apple heeft in de rechtszaak toestemming gekregen om de zaak van de rechter te schikken. 

apple_campus_2_sept_13 (1)

Volgens het voorstel zal Apple 450 miljoen dollar, omgerekend 335 miljoen euro betalen. Wel gaat Apple in hoger beroep. De Amerikaanse rechtbank in New York heeft toestemming gegeven aan Apple om 400 dollar uit te betalen aan de consumenten welke de dupe zijn geworden van de hogere e-bookprijzen en 50 miljoen dollar aan de advocaten. Wanneer Apple in het hoger beroep niet schuldig wordt bevonden, moet Apple nog maar 50 miljoen dollar betalen aan de consumenten.

Volgens de rechter is de clausule zorgwekkend, maar is de kans klein dat er in hoger beroep het vonnis wordt teruggedraaid. Toch is Cote nu voorlopig akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van Apple. Apple ligt al enige tijden onder vuur vanwege de prijsafspraken welke zijn gemaakt met de grote uitgeverijen, hierdoor is de prijs van e-books een stuk hoger en wordt de prijs kunstmatig hoog gehouden.

Vorig artikel‘Metalen Galaxy ‘Alpha’ smartphone komt op 13 augustus’
Volgend artikelTip: Weg met al die app-uitnodigingen op Facebook

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in