Smartphone opladen via geluidsgolven mogelijk

Het bedrijf uBeam heeft een eerste prototype vrijgegeven waarmee het mogelijk is om draadloze gadgets op te laden via geluidsgolven. Het eerste prototype van het bedrijf is werkend en het lijkt te zijn gelukt. Nu wil het bedrijf in de volgende stap het publiek overtuigen en het nieuwe product in productie te nemen. 

uBeam-670x325

De uBeam maakt gebruikt van de ultrasound technology, dit is een technologie waarbij de geluidsgolven worden gebruikt als energiebron. geluidsgolven maken in vergelijking met de Qi technologie een grotere afstand mogelijk. Met de Qi technologie is het alleen mogelijk om het product op te laden als deze zich op het draadloze oplaadtechnologie oppervlak bevindt. Via geluidsgolven is dit niet meer mogelijk.

Bij de technologie van uBeam zal je smartphone zelf worden opgeladen, zolang je maar in een kamer bent waar de technologie is toegepast. uBeam zet elektriciteit om in geluidsgolven en stuurt deze door de kamer. Momenteel is het nog wel beperkt om producten op te laden buiten een ruimte aangezien het signaal verbreekt indien er een muur tussen zit.

Vorig artikelSynology: ransomware alleen gericht voor ongepatchte systemen
Volgend artikelGoogle geeft HTTPS voorrang in zoekmachine

2 REACTIES

  1. Als geluidsgolven de bron zijn? Is het dan niet mogelijk alle soorten van geluidsgolven te gebruiken? Er is de hele dag door overal geluid. Daardoor zou je dus continue je apparaat kunnen opladen of bijladen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in