Review: Wolfgang AT-AS45Q

Vanaf zaterdag 30 augustus verkoopt de Aldi weer een nieuwe smartphone, het gaat hierbij om de Wolfgang AT-AS45Q, de smartphone heeft veel weg van de AT-AS45Q2 maar beschikt toch over een aantal flinke verbeteringen, zo beschikt de nieuwe smartphone over Android 4.4, hiermee is de AS45Q de eerste Android 4.4 smartphone van Wolfgang. De smartphone draait op een 1.3Ghz Quad Core processor en beschikt over een 8 megapixel camera met autofocus, ook de frontcamera is van goede kwaliteit aangezien er een 2 megapixel exemplaar aanwezig is. Verder draait de smartphone op Android 4.4 KitKat. 

DSC_0027

Het Toestel

De Wolfgang AT-AS45Q beschikt over een 4,5-inch scherm met een resolutie van 960×450 pixels, het scherm is een IPS display waardoor de kleuren goed naar voren komen. De smartphone wordt aangedreven door een MT6582M 1.3 GHz Quad core processor. Aan de achterzijde van de smartphone is een 8 megapixel camera met led flits en autofocus aanwezig. De processor wordt ondersteunt door 1GB RAM. In vergelijking met het vorige model is de processor van 1.2 naar 1.3Ghz gegaan, geen grote verbetering in de praktijk. Maar door Android 4.4 reageert de smartphone sneller, en wordt er minder geheugen verbruikt.

Intern is er 4GB opslag aanwezig, doormiddel van een MicroSD kaart kan je de opslagcapaciteit uitbreiden tot maximaal 32 GB. Verder heeft de Wolfgang smartphone diverse aansluitingen waaronder een dual sim mogelijkheid, hierdoor kan je twee sim kaarten monteren en ook afhankelijk van elkaar gebruiken. Verder beschikt de smartphone over Bluetooth 4.0, WiFi B/G/N en GPS/A-GPS. Voor een smartphone in deze prijs klasse zijn er prima specificaties aanwezig. Het voordeel van de nieuwe Wolfgang AT-AS45Q smartphone is dat de smartphone beschikt over de nieuwe Android 4.4 interface, voor Wolfgang is dit de eerste Android 4.4 smartphone.

DSC_0002

Software

De smartphone draait op Android 4.4 met een aantal zeer interessante software functionaliteiten, wij zullen enkele software functies ook uitgebreid beschrijven in de review. Een zeer groot plus punt van de Wolfgang smartphone is dat Android bijna kaal wordt afgeleverd zonder eigen skin. Extra software zie je vaak bij de populaire smartphones van HTC en Samsung met HTC Sense en TouchWiz. Een stock Android versie is daarom ook zeker een voordeel aangezien je dan zelf kan bepalen welke programma’s en tools je er op wil hebben.

Beschikbaarheid

Vanaf 30 augustus zal de Wolfgang AT-AS45Q smartphone verkocht worden bij de Aldi voor een bedrag van 129 euro. Stuk goedkoper als de vergelijkbare AT-AS45Q2 welke voor 179 euro in de verkoop ging bij de Aldi filialen in Nederland. Vooral voor de specificaties en de Android 4.4 versie is het niet duur. De Wolfgang AT-AS45Q is qua prijs/ kwaliteitsverhouding ook een van de betere smartphones. Qua functionaliteiten zijn er enorm veel functies, waaronder de dual-sim functionaliteit.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Wolfgang AT-AS45Q:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De smartphone
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Hardware en vergelijking
Pagina 5: Benchmark en snelheid
Pagina 6: Software
Pagina 7: Conclusie

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here