MSN messenger stopt vanaf 31 oktober

Na diverse jaren is er een einde gekomen aan de populaire MSN messenger dienst, het definitieve eind van de populaire MSN Messenger chat dienst staat gepland voor 31 oktober aanstaande. Microsoft heeft vorig jaar al bekend gemaakt dat gebruikers moeten overstappen naar Skype om de messenger functionaliteiten te behouden, Microsoft hield MSN nog wel open voor de gebruikers. 

Messenger-Skype

Momenteel wordt de chat dienst alleen nog gebruikt in China, ook de Chinezen moeten er binnenkort aan geloven, aangezien de chat dienst per 31 oktober definitief zal stoppen. Daarmee komt er een einde aan een dienst van vijftien jaar. In de beginperiode was de messenger dienst enorm populair. In 2011 piekte dat aantal naar een fors aantal van 300 miljoen, twee jaar later is er nog slechts een derde van over.

MSN Messenger werd in 1999 in het leven geroepen als grote rivaal op de AIM chatdienst van AOL. Sinds de overname van Skype heeft Microsoft de ondersteuning van de chatdienst beëindigt. Door de opkomst van mobiele alternatieven zoals Facebook Messenger en WhatsApp is de dienst flink gedaald in populariteit.

Vorig artikelReview: Wolfgang AT-AS45Q
Volgend artikel‘iWatch pas vanaf 2015 in de winkels’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in