Review: QNAP HS-251

QNAP is een bekende op de NAS markt, het merk heeft voor verschillende markten een NAS, denk hierbij aan thuis gebruik, MKB en volledige IT oplossingen. Zo heeft Qnap verschillende systemen met 1-schijf tot een NAS systeem voor ondernemingen welke de mogelijkheid heeft om 24-schijven te monteren. De systemen met 24 schijven zijn voornamelijk bedoeld voor schaalbaarheid en gecentraliseerde dataopslag. Voor de thuis gebruikt is dit zeker niet relevant. 

Qnap-1

Tijdens deze test gaan wij aan de slag met de nieuwe Qnap HS-251 multimedia NAS. De Qnap HS-251 is een media systeem welke geschikt is voor gebruik in woonkamer. De HS-251 werd als stille NAS ontworpen. De NAS van Qnap beschikt ook niet over een fan aangezien het systeem is uitgevoerd zonder ventilator. De HS-251 heeft geen bewegende interne onderdelen, waardoor de NAS schoon en stofvrij blijft. De HS-251 werkt het beste met de SSD schijven voor een stil systeem. Ook kan je de NAS natuurlijk gebruiken in combinatie met een 3,5-inch harde schijf.

Qnap-6

De HS-251 NAS is volledig uitgerust zonder draaiende elementen en daardoor geschikt is voor in woonkamer als moderne multi-media station naast de HDTV, spelconsole of andere digitale elementen. De NAS beschikt over een stijlvolle en compacte behuizing van aluminium en geborsteld metaal. De NAS is geschikt voor de multimedia functionaliteiten aangezien er een HDMI aansluiting aanwezig is, ook de hardware van de console is krachtig genoeg om het systeem 1080p video’s te laten afspelen. De hardware is voor een media-nas zeer krachtig en kan goed aansluiten bij de overige NAS systemen van Qnap welke zich richten op het thuis en MKB segment.

De Qnap HS-251 NAS: 

De Qnap HS-251 NAS heeft plaats voor twee harde schijven van maximaal 6TB per stuk. De NAS beschikt verder over een een Intel Celeron 2,41 Ghz dual core processor met een maximale speed tot 2,58Ghz. Verder is er 1GB aan RAM aanwezig en zijn er twee gigabit RJ-45 aansluitingen aan de achterzijde van de NAS. Aangezien de NAS is gericht op woonkamer gebruik is er geen  eSATA aansluiting aanwezig. De NAS wordt van stroom voorzien via een externe voeding.

Uiteraard beschikt de Qnap HS-251 over verschillende RAID mogelijkheden, aangezien de Qnap ruimte heeft voor 2 schijven is er minimale RAID configuratie mogelijk. Zo heeft de NAS ondersteuning voor: Raid 0, 1 en JBOD. Voor een 2-bay NAS zijn dit de meest gebruikte RAID opstellingen.

Qnap-2

Beschikbaarheid:

De Qnap HS-251 NAS wordt momenteel verkocht voor een adviesprijs van 549 euro. Voor een NAS is dit zeker niet goedkoop, maar ondanks zijn compacte behuizing is er voor een NAS zijn er high-end specificaties aanwezig, denk hierbij aan de Intel Celeron 2.41Ghz dual core processor welke draait op een kloksnelheid van 2,41Ghz. Ook is de NAS zeer energiezuinig door het silent ontwerp en zuinige hardware componenten.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de HS-251 NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Qnap NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here