Review: QNAP HS-251

 Installatie

De installatie van de Qnap NAS systemen wordt steeds makkelijker, zoals we gewend zijn van Qnap is het via een stapsgewijze wizard mogelijk om de NAS zeer eenvoudig te installeren. Vroeger was het altijd lastig om een NAS naar eigen wens te installeren met verschillende software pakketten zoals XBMC.

De HS-251 maakt de installatie en configuratie van de software een stuk makkelijker, ook het installeren van de software gaat via de package center erg eenvoudig. Zo is XBMC geoptimaliseerd voor de NAS en zijn de overige media-apps makkelijks via een GUI te installeren vanuit het package center. Allereerst beginnen we met het voorbereiden van de installatie, in dit geval gebruiken wij 2X 2TB Western Digital schijven welke in een Raid 1 level geconfigureerd zijn.

Qnap-6 Qnap-8

Nadat de schijven zijn aangesloten sluit je de NAS aan op het internet en download je de Qnap finder software. Ook kan je via een speciale web interface de NAS installeren, persoonlijk vinden wij de finder software van Qnap makkelijker en sneller werken. Ook heb je met de finder meer mogelijkheden en opties. Als de NAS is aangesloten op het internet, kan je de NAS opdracht geven om de laatste softwareversie te downloaden en installeren. Via de finder software heb je ook de mogelijkheid om de laatste software te installeren.

Qnap-Finder

Het configureren en het installeren van de QNAP Nas gaat via een stapsgewijze wizard zeer eenvoudig. Tijdens de installatie worden een aantal gegevens gevraagd waaronder natuurlijk de admin gegevens. Tijdens de setup krijg je de mogelijkheid om de NAS snel te installeren of via een handmatige installatie, gezien de mogelijkheden gebruiken wij de handmatige installatie.

Qnap-installatie-1

Qnap-installatie-2

Qnap-installatie-3

Het menu netwerk is gericht op de netwerk instellingen, wij configureren de NAS op een DHCP adres, hierbij krijgt de NAS vanuit de DHCP een automatisch IP-adres. Na de installatie zullen wij het ip-adres direct aanpassen naar een static ip-adres zodat port-forwarding makkelijker wordt gemaakt.

Qnap-installatie-4

Onder het menu; services heb je de mogelijkheid om de services te bepalen voor het systeem, gezien wij werken op een Windows systeem gebruiken wij de optie Windows, SMD/CIFS. Verder heb je ook de mogelijkheid om de toepassingen te selecteren voor de NAS.

  • Qnap-installatie-5

In het menu; schijf heb je de mogelijkheid om de schijf configuratie van de NAS te bepalen. Voor onze test hebben wij een schijf configuratie gebruikt met de Raid 1 duplicatie, hierdoor zal één schijf gebruikt worden als kopie. Mocht er één uitvallen heb je altijd een extra schijf ter beschikking.

Qnap-installatie-6

Na een korte wizard kan de installatie van start gaan, dit duurt afhankelijk van de configuratie zo’n 10 minuten. Bij onze was de installatie voltooid in exact 7 minuten. Na de installatie heb je de mogelijkheid om de NAS via het NAS-beheer center verder te configureren.

Qnap-installatie-7

Na de volledige installatie is het bekende start scherm zichtbaar van de Qnap NAS systemen. Het dashboard van Qnap is sinds de laatste upgrade voorzien van een vernieuwde interface. De huidige versie welke op dit moment van schrijven beschikbaar is voor de HS-251 NAS is firmware: 4.1.1 Build 20140822.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de HS-251 NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Qnap NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
9
Mogelijkheden
9
Software
10
Prijs verhouding
8
Installatiegemak
9
Bouwkwaliteit
10
Vorig artikelWearables devices populair op de IFA
Volgend artikelSamsung toont nieuwe Gear S smartwatch tijdens IFA
review-qnap-hs-251De QNAP HS-251 is een zeer goede NAS welke voornamelijk geschikt is voor de media functionaliteiten, zo beschikt de QNAP NAS over goede componenten waaronder een Intel Celeron processor welke geschikt zijn voor de media toepassingen zoals XBMC.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in