Review: QNAP HS-251

Benchmark en prestaties

De prestaties van de HS-251 vallen zeker niet tegen, bij het begin dachten wij dat de NAS voornamelijk gericht was als simpele media NAS. Maar de NAS kan meer. Gezien de krachtige Intel Celeron chipset en een combinatie van 1GB aan RAM is er een voldoende power aanwezig voor media functionaliteiten, maar ook om services te draaien, denk hierbij aan een print-server, VPN server, surveillance station, webserver, radius server en een simpele webserver.

Volgens de specificaties is het stroomgebruik met een enkele harddisk 9 watt, als het systeem actief is inclusief twee 3 TB Western Digital Red-schijven neemt dit toe tot net geen 16 watt. Wij hebben ons test model voorzien van twee Western Digital Green schijven. De doorvoersnelheid is goed te noemen, dit komt ook door de aanwezigheid van een sterke chipset met een groot vermogen, de chipset is niet alleen geschikt voor video codering, maar ook voor datatransfer en het draaien van verschillende services, zoals een webserver, printserver en radius server.

De NAS is aangesloten op een gigabit netwerk. Om de doorvoersnelheid te testen hebben wij onze Windows 8.1 pc direct aangesloten op de router waar ook de NAS mee is verbonden via een link-aggregation netwerk aangesloten op de NAS in combinatie met 2 actieve netwerk verbindingen. Onderstaande resultaten gemeten in Raid 1. ( de resultaten zijn gebaseerd op een intern netwerk)

  • (Upload)Van PC naar NAS: 120MB/s tot 132MB/s
  • (Download)Van NAS naar PC: 180MB/s tot 200MB/s

Tijdens bovenstaande test actie verbruikte de NAS zo goed als geen resources slechts 10% van de resource was zichtbaar via de ingebouwde viewer voor de actuele systeem status. Viade systeembronnen kan je goed aflezen op hoeveel procent de CPU heeft gedraaid, tijdens deze test behaalde de CPU tijdens schijf en lees een maximale CPU resource van 15% tot 20%. Tijdens onze test gebruikte we wel een actieve link aggregation verbinding, hierdoor is de schrijf en lees snelheid ook een stuk sneller.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de HS-251 NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Qnap NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
9
Mogelijkheden
9
Software
10
Prijs verhouding
8
Installatiegemak
9
Bouwkwaliteit
10
Vorig artikelWearables devices populair op de IFA
Volgend artikelSamsung toont nieuwe Gear S smartwatch tijdens IFA
review-qnap-hs-251De QNAP HS-251 is een zeer goede NAS welke voornamelijk geschikt is voor de media functionaliteiten, zo beschikt de QNAP NAS over goede componenten waaronder een Intel Celeron processor welke geschikt zijn voor de media toepassingen zoals XBMC.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in