Wearables devices populair op de IFA

De IFA is de grootste consumenten en elektronicabeurs welke wordt gehouden in Berlijn, op vele vlakken zijn vele verbeteringen te zien. Naast nieuwe tablets, smartphones en tv’s is er ook een flinke trend zichtbaar in de pc-industrie. Intel heeft tijdens de IFA een nieuwe generatie processoren aangekondigd, welke geschikt is voor mobiele apparaten.

Moto-360

De nieuwe Intel Core M chipset welke bedoeld is voor mobiele apparaat is sneller, en energiezuiniger. Hierdoor is de nieuwe chipset vooral geschikt voor de mobiele markt. Ook is er een flinke toename te zien aan hybride apparaten, welke een verhouding houden tussen een tablet en smartphones. De meest groeiende markt op de IFA is toch wel de wearable devices, dit zijn apparaat die op of dichtbij het lichaam worden gedragen. De smartwatches zijn digitale horloges welke zijn voorzien van vele technische hoogstandjes.

Moto 360

De populairste lancering van een wearable device is toch wel de nieuwe Moto 360 smartwatch, de nieuwe smartwatch van Motorola was enkele maanden geleden al aangekondigd, maar sinds deze week echt officieel. Iedereen kijkt al lang uit naar het nieuwe horloge welke de beschikking heeft over een digitaal rond scherm. De smartwatch heeft een 1,56 inch 320 x 290 beeldscherm met 512MB RAM en 4GB aan opslag. De nieuwe Moto 360 smartwatch zal verkocht worden voor 249 dollar, wanneer de smartwatch verkocht zal worden in de Nederlandse en Belgische winkels is nog niet bekend.

Naast Motorola heeft ook Sony de nieuwe smartwatch aangekondigd. De nieuwe Sony Smartwatch 3 draait op Android Wear en heeft de beschikking over een LCD scherm met een diagonaal van 1,6 inch en een resolutie van 320×320 pixels. Het nieuwe horloge heeft de beschikking over 4GB intern geheugen. Het horloge bevat wel een ingebouwde microfoon, accelerometer, gyrosensor en kompas. De achterkant is gemaakt van roestvrij staal. Het horloge van Sony heeft een adviesprijs meegekregen van 229,99 euro.

Sony-smartwatch-3

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here