Samsung toont nieuwe Gear S smartwatch tijdens IFA

Samsung heeft deze week tijdens de IFA beurs in Berlijn de nieuwe Samsung Galaxy Gear S smartwatch getoond. De nieuwe Gear S smartwatch is voorzien van high-end componenten en beschikt over een gebogen beeldscherm. Ook is er een belangrijk elementen toegevoegd, een smartphone hoeft niet langer aangesloten te zijn op de smartwatch om de Gear S te gebruiken. Zo is de smartwatch niet meer afhankelijk van de gekoppelde smartphone. 

Gear S-smartwatch

De meeste smartwatches welke op dit moment zijn uitgebracht werken alleen met een smartphone, middels een bluetooth verbinding toont de smartwatch de hedendaagse informatie, zoals notificaties en updates. De vandaag gepresenteerde Samsung Gear S is een stuk onafhankelijker geworden. Ook wanneer de smartwatch niet in verbinding staat met een smartphone worden er notificaties en updates getoond.

De Samsung Galaxy Gear S beschikt over een eigen 3G ondersteuning, hierdoor kan de smartwatch zelf verbinding maken met een 3G UMTS netwerk. Uiteraard beschikt de smartwatch ook over een bluetooth verbinding om alsnog gekoppeld te worden aan de smartphone. Ook is de nieuwe smartwatch van Samsung te gebruiken als sport tracker, dit komt door de verbeterde sensoren en de interne GPS ontvanger. Qua sensoren biedt de Gear S onder ander eeen accelerometer , een gyroscoop, kompas, hartslagsensor, lichtsensor, UV sensor en een barometer.

De nieuwe smartwatch van Samsung zal medio oktober verkocht worden voor een adviesprijs van 399 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here