Review: Coolermaster CM Storm Reaper

Coolermaster is nog steeds een actief merk op de game markt, de CM Storm is de game lijn van Coolermaster welke voornamelijk gericht is op de gamers. De nieuwe Coolermaster gamemuis welke wij tijdens deze review gaan testen is de Coolermaster Reaper, welke is voorzien van een aluminium behuizing en een 8200 DPI sensor. De reaper wordt verkocht voor een adviesprijs van 59,95 euro. 

CM Storm02

De Coolermaster CM Storm Reaper muis beschikt zoals hierboven aangegeven over een lens met een DPI Sensor van 8200. De sensor is gebaseerd op de Avago 9800. Coolermaster richt zich met de muis voornamelijk op een zeer scherpe DPI. De muis is voorzien van een rubber coating welke zacht aanvoelt aan de boven- en zijkanten. Aan de achterzijde is een aluminium plaat aanwezig. Bij langdurig gebruik kan het aluminium vrij warm worden in vergelijking met de rubber coating.

Aan de linkerkant zitten de twee standaard browserknoppen en daarvoor een zogeheten Clutch knop waarmee standaard de gevoeligheid van de muis wordt verlaagd. De muis is doormiddel van de software geheel naar eigen wens instelbaar met macro’s en software functionaliteiten. Aan de ovenzijde vinden we naast de twee standaard muisknoppen ook een aluminium scrolwiel en twee knoppen waarmee je de gevoeligheid van de muis kan instellen. Zoals we gewend zijn van de serie beschikt ook deze over een gleuf tussen het aluminium en plastic welke is voorzien van witte verlichting.

CM Storm04

De CM Storm muis:

Volgens de fabrikant is de muis in staat bewegingen tot 150 inch per seconde en acceleraties tot 30G te verwerken, de gamingmuis zal zich voornamelijk onderscheiden met andere fabrikanten op gebied van aanpasbaarheid. Via de aanwezige software is het mogelijk om software matig diverse instellingen aan te passen en zo de muis volledig naar eigen wens te configureren. Ook angle snapping kan worden ingeschakeld en de pollingrate is aanpasbaar tot 1000 Hz waarmee de responstijd versneld kan worden. De sensor kan gekalibreerd worden voor het oppervlak waarop het wordt gebruikt. Dit zou de precisie van de muis verbeteren. De muis gebruikt de Avago 9800 sensor en weegt 145 gram netto. Onboard is er 128K geheugen aanwezig voor het opslaan van verschillende profielen.

Inhoudsopgave:

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de CM Storm reaper:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here