Review: Coolermaster CM Storm Reaper

Software

De software voor de Coolermaster Reaper muis is zeer eenvoudig en te installeren via de website van Coolermaster. Doormiddel van een stapsgewijze setup is het mogelijk om het programma te installeren op een Windows pc. De reaper is volledig te customizen via de CM Storm reaper engine software. Hierin kan je de muis tot in de kleinste details fine tunen. Zo kan je verschillende CPI’s instellen, waartussen je kunt switchen met een klein knopje bovenop de muis. Doormiddel van de kleine functie knop kan je switchen tussen bepaalde profielen welke eerder zijn aangemaakt, zo kan je bijvoorbeeld een profiel aanmaken voor gaming en voor photoshop. Via één muisklik kan je snel switchen tussen de voorgeinstalleerde profielen.

Reaper-1

 

De software is vooral voor een muis zeer uitgebreid, zo heb je de mogelijkheid om verschillende DPI levels te bepalen. De LED mode kan je aanpassen doormiddel van verschillende functionaliteiten waaronder; Breathing en Rapid Fire. Met de functionaliteit; Button Assignment heb je de mogelijkheid om verschillende functionaliteiten aan de knoppen toe te wijzen, voor het overzicht zie de afbeelding hierboven.

Met de verschillende instellingen kan je verschillende profielen aanmaken welke je doormiddel van een knop kan activeren. De profielen worden geladen op het interne geheugen en zijn vooral ideaal voor verschillende toepassingen waaronder browser gebruik en tijdens games.

Macro Editor:

De Macro Editor is een aanwezig tooltje waarmee je een bepaalde macro reeks welke je maakt met de muis nogmaals kan uitvoeren. Via de macro recorder maak je een macro reeks aan welke in het geheugen zal worden opgeslagen. De macro kan je later weer openen met de zelfde instellingen en configuratie’s.

Macro-editor

CPI:

Via de button assingment manager heb je de mogelijkheid om verschillende DPI/ CPI levels toe te kennen aan een bepaalde button, zo kan je bijvoorbeeld button 4 en button 5 gebruiken als switch voor de DPI profielen, zodat je snel en actief kan schakelen tussen verschillende toepassingen.

Via de CPI Sensitivity kan je de CP1 en CP2 gevoeligheid instellen, hierdoor kan je via de functieknop snel switchen tussen bepaalde CP1 instellingen. De interface werkt erg prettig en via de widgets heb je een goed overzicht met de aanwezige instellingen over bijvoorbeeld de button toetsen, CP1 instellingen en acceleratie snelheid.

Coolermaster-storm-buttons

Naast de CP1 instellingen heb je ook de mogelijkheid om de Acceleration/ Deceleration en Angle Snapping te configureren.Ook kan je bepaalde profielen koppelen met de autolaunch toepassing, hierdoor kan je als er een applicatie wordt gestart automatisch switchen naar een bepaald muis profiel welke volledig is ingericht op de applicatie. Hierdoor kan je verschillende instellingen maken voor bijvoorbeeld Chrome, Photoshop en diverse games. De software is prima in orde en beschikt over de meest gebruikte toepassingen welke je wil aanpassen bij het gebruik van een muis.

Inhoudsopgave:

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de CM Storm reaper:

1
2
3
4
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
8
Features
7
Bouwkwaliteit
9
Gebruikersgemak
8
Vorig artikelGoPro komt met goedkoop instapmodel
Volgend artikelSamsung stopt met laptops in Europa
review-coolermaster-cm-storm-reaperDe Coolermaster CM Storm muis is zeer geschikt als muis voor verschillende toepassingen waaronder natuurlijk gaming, ook is de muis vanwege de verschillende DPI levels zeer geschikt voor Photoshop en andere grafische toepassingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in