Samsung stopt met laptops in Europa

De dalende vraag naar computers zorgt voor een nieuw slachtoffer. Samsung stop in Europa met laptops en Chromebooks. Het Zuid-Koreaanse bedrijf is niet de eerste die uit de pc-markt stapt, eerder dit jaar verkocht Sony haar volledige Vaio lijn. 

Een woordvoerder van Samsung deelde mee dat het bedrijf zich moet aanpassen aan de behoeften en eisen van de markt met als gevolg een stopzetting van hun computerafdeling. De stopzetting zou zich wel enkel tot Europa beperken.

De pc-verkoop daalt al enkele jaren. De grootste reden hiervoor zijn tablets. Maar er zijn ook andere redenen zoals de algemene economische recessie en een vertraging in de prestatieverbetering van de nieuwe computers. Men verwacht dat de verkoop van computers in de nabije toekomst wel terug zal stijgen maar helemaal niet in de buurt zal komen van de pre-tablet dagen.

Het verhaal van Samsung heeft veel weg van het einde van Sony’s einde in de pc-markt. Het Zuid-Koreaanse bedrijf is voornamelijk gekend voor high-end modellen zoals de ATIV Book 9. Deze laptops moesten de concurrentie aangaan met Apple en laat dat nu het pijnpunt zijn. Apple verkoopt namelijk 90 procent van de laptops die verkocht worden boven een prijs van 1000 euro.

Een voordeel voor Samsung is dat het zich nu nog meer kan richten op de uitbreiding van haar Android dominantie. De pc-markt verwacht nog meer slachtoffers zoals Sony en Samsung vooraleer alles weer tot rust zal komen.

Vorig artikelReview: Coolermaster CM Storm Reaper
Volgend artikelStoring internetbankieren ING misbruikt voor phishingaanval

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in