Review: Wolfgang AT-AS40D3 smartphone

De nieuwe Wolfgang AT-AS40D3 is een low-end smartphone welke voor een aantrekkelijke prijs verkocht wordt. De nieuwe AT-AS40D3 van Wolfgang is een goedkope smartphone in het low-end segment welke beschikt over minimale specificaties. Zo draait de smartphone op een 1,3Ghz Dual Core processor en 512MB werkgeheugen. Wel beschikt de nieuwe AT-AS40D3 over Android 4.4, in tegenstelling met de andere Wolfgang smartphones is dit een van de eerste smartphones welke draait op Android 4.4. 

AT-AS40D3-7

Het toestel

De Wolfgang AT-AS40D3 is een smartphone welke beschikt over een 4-inch WVGA scherm met een resolutie van 800 bij 480 pixels. De smartphone wordt aangedreven door een 1,3Ghz Dual Core processor, de Mediatek MT6572 chipset wordt ondersteund door een 1,3Ghz Cortex A7 processor. Verder is er 512MB RAM aanwezig. Aan de achterzijde van de smartphone is een 2 megapixel camera aanwezig. Vooral Android 4.4 is een grote verbetering ten opzichten van de vorige Wolfgang smartphones, de Wolfgang AT-AS40D3 is een smartphone welke echt valt in het low-end segment, door de combinatie met Android 4.4 wordt er goed omgegaan met het aanwezige RAM geheugen.

AT-AS40D3-6

Intern is er 4GB opslag aanwezig, doormiddel van een MicroSD kaart kan je de opslagcapaciteit uitbreiden tot maximaal 32 GB. Verder heeft de Wolfgang smartphone diverse aansluitingen waaronder een dual sim mogelijkheid, hierdoor kan je twee sim kaarten monteren en ook afhankelijk van elkaar gebruiken. Verder beschikt de smartphone over Bluetooth 4.0, WiFi B/G/N en GPS/A-GPS. Voor een smartphone in deze prijs klasse zijn er prima specificaties aanwezig.

Software

De smartphone draait op Android 4.4 met een aantal zeer interessante software functionaliteiten, wij zullen enkele software functies ook uitgebreid beschrijven in de review. Een zeer groot plus punt van de Wolfgang smartphone is dat Android bijna kaal wordt afgeleverd zonder eigen skin. Extra software zie je vaak bij de populaire smartphones van HTC en Samsung met HTC Sense en TouchWiz. Een stock Android versie is daarom ook zeker een voordeel aangezien je dan zelf kan bepalen welke programma’s en tools je er op wil hebben.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Wolfgang AT-AS40D3:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De smartphone
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Hardware en vergelijking
Pagina 5: Snelheid en prestaties
Pagina 6: Software
Pagina 7: Conclusie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here