Analisten zien sterke vraag naar iPhone 6 en iPhone 6 plus

Ergens in de komende uren krijgen we weer een schatting, hoeveel nieuwe Apple iPhones er verkocht zijn, in de periode na de lancering in de US. Vorig jaar verkocht Apple negen miljoen exemplaren van de iPhone 5s en iPhone 5c. Maar volgens analisten zeggen deze cijfers niet veel.

iPhone-6

Ben Reitzes, die zijn vak uitoefent bij Barclay, zegt dat terwijl Apple betere cijfers dan verwacht liet zien, mensen er niet teveel waarde aan moeten hechten. Volgens de analist ligt het eraan hoeveel exemplaren Apple op de markt kan zetten. Hij verwacht dat de vraag groot zal blijven en dat een verkoopcijfer van 10 miljoen of meer gedurende het openingsweekend een positieve verrassing zal zijn.

Gene Munster van Piper Jaffrey beweert dat de verkoop van beide nieuwe telefoons een goede start heeft gemaakt. Hij zegt dat de wachtrij bij de Fifth Avenue Apple Store 33% langer was dan vorig jaar. Maar toch verwacht hij weekendverkopen van maar 6,55 exemplaren. Hij voegt wel toe dat de bestellingen online het verschil kunnen maken.

Maynard Um van Wells Fargo had wat interessante cijfers. Hij vond uit dat 67% van de kopers geïnteresseerd was in de Apple iPhone 6 plus en 33% in de Apple iPhone 6. Vorig jaar lukte het Apple om de Apple iPhone 5s en Apple iPhone 5c in China te verkopen tijdens het lanceringsweekend . Dit jaar zorgt een vertraging in certificering ervoor dat de Chinezen zich op de zwarte markt moeten richten om aan de vraag te voldoen. Dat zou roet in het eten kunnen gooien bij de officiële verkoopcijfers in het openingsweekend, zoals sommige analisten beweren, maar de sterke vraag naar de twee nieuwe modellen zou wel eens hoger dan verwacht uit kunnen vallen. We houden je op de hoogte!

Vorig artikelReview: Wolfgang AT-AS55HD1 smartphone
Volgend artikelPopcorn Time kampt met problemen na opgeschort domein

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in