Review: Wolfgang AT-AS55HD1 smartphone

Vanaf Zaterdag 11 oktober heeft de Aldi weer een nieuwe Wolfgang smartphone in de verkoop, het gaat hierbij om de nieuwe Wolfgang AT-AS55HD1 smartphone welke de beschikking over een 5,5-inch scherm met een resolutie van 1280×720 pixels. De nieuwe Wolfgang smartphone draait op een 1,3 Ghz Quad Core processor en beschikt over 1GB aan RAM in combinatie met 8GB interne opslag. 

AT_AS55D1-11

De smartphone

Wolfgang heeft de smartphone uitgerust met een 5,5-inch scherm wat goed is voor een resolutie van 1280×720 pixels. De smartphone wordt aangedreven door een 1,3Ghz processor. De Quad Core processor wordt ondersteund door een 1GB RAM module. De interne hoeveelheid is zeker voor een Wolfgang smartphone redelijk groot, zo is er 8GB opslag aanwezig, natuurlijk gaat er wel wat vanaf vanwege de ROM en Android versie. Met een MicroSD kaart heb je de mogelijkheid om de interne opslag te vergroten naar 32GB.

AT_AS55D1-8

De smartphone draait op een MT6582 chipset, deze chipset is redelijk nieuw onder de MediaTek reeks en wordt ondersteund door een Mali 400 MP grafische controller. De Mali 400 MP video controller is gebaseerd op een ARM platform, en heeft een maximale resolutie van 1280×720 pixels met een DPI van 320. De chipset is vergelijkbaar met de specs van de AT-AS50HD, alleen is het scherm en de interne opslag capaciteit van de 55HD1 een stuk groter.

Verder heeft de Wolfgang smartphone diverse aansluitingen waaronder een dual sim mogelijkheid, hierdoor kan je twee sim kaarten monteren en ook afhankelijk van elkaar gebruiken. Verder beschikt de smartphone over Bluetooth 4.0, WiFi en GPS. De smartphone beschikt tevens over een 8 megapixel camera aan de achterzijde en een 2 megapixel front camera.

Software

De smartphone draait op Android 4.4, met een ROM afkomstig van Wolfgang. De custom ROM beschikt over verschillende aanpassingen, maar deze zijn minimaal doorgevoerd in het systeem. Zo zijn er een drietal voorgeinstalleerde applicaties en enkele interface aanpassingen inclusief een achtergrond pakket. In vergelijking met de Galaxy toestellen van Samsung draait er geen zware TouchWiz interface bovenop de Android versie. De komst van Android 4.4 naar de Android smartphones zorgt ook voor een sneller systeem, de nieuwe Android versie gaat namelijk beter om met de aanwezige RAM capaciteit.

Beschikbaarheid

Vanaf zaterdag 11 oktober zal de  smartphone verkocht worden bij de Nederlandse Aldi filialen voor een bedrag van 199 euro. Gezien de specificaties en de mogelijkheden lijkt dit een goed bedrag aangezien er een recente Quad Core mediatek chipset aanwezig is in combinatie met 1GB aan RAM. Ook de combinatie met een 5,5-inch scherm is vrij beperkt in deze prijs klasse. Met het 5,5-inch model gaat Wolfgang vooral de concurrentie aan met iPhone 6 Plus en Note 4, wel is de Wolfgang AT-AS55HD1 een stuk voordeliger en heeft de beschikking over dual-sim.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Wolfgang AT-AS55HD1:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De smartphone
Pagina 3: Behuizing en uiterlijk
Pagina 4: Scherm kwaliteit
Pagina 5: Benchmark en snelheid
Pagina 6: Software en camera
Pagina 7: Conclusie

5 REACTIES

  1. Ik heb de wolfgang net een week. Ik ga er nog uitgebreider op terugkomen hier.
    alvast hier irritatie geuit over het niet consequent plaatsen van de voedings mond (tja hoe heet dat nou precies) Bij de AT SA50 se ( hun high end model van 2013) kon je de steker met de bovenkant er in steken. Nu moet je het onderste boven doen, waardoor je geneigd bent het verkeerd te doen en de stekker meteen al te verpesten. Is dat de oorzaak van zo veel reparatie verzoeken en klachten op het net over dit wezenlijke en kwetsbare contact? Zou zo maar kunnen. Je moet ook uit je doppen kijken ..ok , maar toch slordig van Wolfgang. (Dat de opening nu bovenaan zit en bij de SA50 onder is niet erg). Iets voor de testers eigenlijk dit op te merken!

  2. Het geluid van mijn at as55hd1 is ineens weg volume staat helemaal open, maar geen geluid. Kan iemand mij helpen.

  3. Waarom heb ik op mijn Wolfgang AT-AS55HD1 met Whats App en Sms als meldings geliud alleen
    maar een plop in het begin kon ik nog kiezen tussen verschillende geluidjes
    en nu niets meer op de een of andere reden is het verdwenen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here