Review: TP Link TL-WA860RE

De TP-Link range extender

Voordat we onze ervaring delen met jullie, eerst verschillende technische en functionele details over de TL-WA860RE range extender. Door het miniatuur formaat en de wandmontage via een stopcontact is het apparaat zeer makkelijk in te zetten en zo ook te verplaatsen via het bestaande stroomnet. Het apparaat hoeft niet te worden gereset nadat deze wordt verplaats binnen het netwerk. Dankzij het geïntegreerde stopcontact krijg je nog steeds de beschikking over een stopcontact, hierdoor gaat er geen stopcontact verloren wanneer de TL-WA860RE is aangesloten op het netwerk.

DSC_0452 (Copy)

De installatie is redelijk eenvoudig, zo beschikt de range extender over een WPS toets waarmee je zeer eenvoudig een connectie kan maken tussen de router en de range extender. Ook heb je natuurlijk de mogelijk om het apparaat te configureren via een laptop en de ethernet uitgang.

Ook heeft TP-Link op de range extender een slim indicatielampje toegevoegd waarmee je de afstand van de router kan bepalen zodat je de beste prestaties uit het netwerk kan halen. De range extender heeft een universele compatibiliteit waardoor de range extender naadloos samen werkt met alle 802.11 b/g/n apparaten.

Via zijn ethernet-aansluiting kan de TL-WA860RE als draadloos adapter fungeren, hierdoor is het mogelijk om bekabelde apparaten via een  netwerk kabel te kunnen aansluiten op het netwerk. Tegelijkertijd kan het apparaat naast de ethernet connectie ook een werkend wifi signaal delen. Qua beveiliging heeft de range extender de volgende mogelijkheden.

DSC_0459 (Copy)

Accessoires

De TL-WA860RE wordt geleverd met een aantal accessoires waaronder:

  • Installatie CD
  • Beschrijving
  • range extender
  • 2X UTP cat5e kabel

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de TP-Link Range Extender:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De TP Link range extender
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Gebruik
Pagina 5: Ervaring
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
7
Features
7
Bouwkwaliteit
8
Gebruikersgemak
8
Mogelijkheden
7
Vorig artikelNexus 6, Nexus Player en nieuwe Nexus 9 te koop via Google Play Store
Volgend artikelReview: TP-Link AV500 Powerline WiFi Kit
review-tp-link-tl-wa860reDe TP Link Access Point werkt goed en doet wat het moet doen. Voorwaarde is uiteraard dus wel dat het apparaat strategisch wordt geplaatst, anders schiet je er weinig mee op. Het signaal wordt sterk verbeterd indien de range extender op een juiste plaats is neergezet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in