Review: TP-Link AV500 Powerline WiFi Kit

 De AV500 van TP-Link is een powerline kit welke de beschikking heeft over verschillende functionaliteiten. Een powerline kit gebruikt het stroomnet voor het aansluiten van wifi apparaten. Via de bestaande stroomkabels is het mogelijk om een netwerk doorvoer te creëren of een access point

DSC_0437 (Copy)

Een powerline kit is vooral bedoeld om netwerk uit te breiden naar verschillende locaties in het huis, indien er geen netwerk aansluitingen in de buurt zijn dan bieden de powerline adapters de uitkomst. Met powerline-adapters leid je het internet via het stopcontact naar alle kanten van het huis. Naar een andere verdieping, of gewoon naar de andere kant van de kamer. De adapters maken gebruik van het bestaande stroomnet in je huis. Lange kabels trekken en gaten boren is overbodig.

De Av500 van TP-Link is een powerline kit welke de beschikking heeft over een wifi range extender welke de beschikking heeft over een 300Mbps wifi sensor. De powerline van de kit werkt op een snelheid van 500Mbit/s dit komt neer op een snelheid van 62,5MB per seconden. Wel is het goed om te weten dat de afstand tussen de adapters en de kwaliteit van het elektriciteitsnet van belang zijn. In oudere huizen met een verouderde infra ligt de snelheid vaak een stuk lager. In onderstaande afbeelding een tekening van een situatie waarin de powerline adapters zijn toegepast.

TL-WPA4226KIT_EU_1.0_01

Beschikbaarheid

De Powerline kit van TP-Link wordt verkocht bij de bekende fysieke en online computer winkels. Het voordeel van de Powerline is toch de adviesprijs, indien je het netwerk uitbreid met netwerk kabels ben je in de meeste gevallen meer geld kwijt voor de installatiekosten. Ook komt de powerline kit naar lastige etages zonder netwerk kabels. De TL-WPA4226KIT wordt momenteel verkocht voor een gemiddelde prijs van 70 euro bij de fysieke en online winkels.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de AV500 Powerline kit:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De TP Link AV500 Powerline kit
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Gebruik
Pagina 5: Ervaring
Pagina 6: Conclusie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here