Review: TP-Link AV500 Powerline WiFi Kit

Conclusie

De TP-Link powerline kit werkt goed en is qua installatie zeer eenvoudig. Tot nu toe werken de powerline adapters in ons netwerk storing vrij. Wel moet je afvragen of een repeater voor jouw de oplossing is. Natuurlijk is een kabel altijd beter, maar indien er geen kabel naar de locatie kan komen is de powerline kit een eenvoudige en vooral goedkope oplossing.

DSC_0437 (Copy)

Als je tot die laatste groep behoort moet je wel even je gebruik op een rijtje zetten, want puur de repeater functie beperkt altijd de maximale draadloze doorvoer. Voor de basis functionaliteiten is de WiFi adapter meer dan geschikt, maar als je vooral zeer grote bestanden binnen het netwerk heen en weer of vol wil downloaden dan is de kans groot dat je tegen de limieten van de wifi snelheden aan zal lopen. Ook de bekabelde snelheid is meer minder maar voor de meeste gebruikers meer dan voldoende. 

Met de TP-Link krijg je een product welke je eenvoudig kan gebruiken en beschikt over een redelijke featurepakket. Het is natuurlijk logisch dat een 300Mbit apparaat niet de opgegeven snelheid haalt, met een bekabelde snelheid van 73,27 Mbps is de snelheid voldoende via het powerline netwerk voor de meeste werkzaamheden. Ook is de situatie waaronder de kwaliteit van het netwerk van belang.

Sterke punten

  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • Mogelijkheden
  • Powerline en Wifi module
  • Eenvoudige installatie
  • Eenvoudige manier om netwerk te verbeteren

Verbeter punten

  • Erg afhankelijk van kwaliteit stroomnetwerk
  • Storingsgevoelig bij zwakke elektronica apparatuur en groepen

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de AV500 Powerline kit:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De TP Link AV500 Powerline kit
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Gebruik
Pagina 5: Ervaring
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
8
Features
7
Bouwkwaliteit
8
Gebruikersgemak
8
Mogelijkheden
7
Vorig artikelReview: TP Link TL-WA860RE
Volgend artikelSpotify komt met nieuw familie abonnement
review-tp-link-av500-powerline-wifi-kitDe AV500 powerline kit is geschikt om snel en eenvoudig een netwerk uit te breiden wat met de kabel niet mogelijk is. Wel is de snelheid van het apparaat erg afhankelijk van de huidige situatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in