Review: Synology DS415+

Synology is op dit moment een van de bekende op gebied van netwerk storage en de NAS systemen. Op dit moment zijn NAS systemen in een korte tijd erg populair geworden, aangezien twee jaar geleden nog bijna niemand een NAS systeem in huis had, tegenwoordig kom je een NAS regelmatig tegen. 

Synology-1

Synology heeft momenteel een groot assortiment met NAS-apparaten, zowel voor thuis/ kantoor en MKB. De DS415+ is een allround NAS welke zowel voor thuis gebruik als MKB geschikt is. Van buiten ziet de DS415+ er hetzelfde uit als verschillende andere modellen van dit merk. Zeker als je ze van de voorkant bekijkt is het verschil nauwelijks te zien. Intern is er wel veel aangepast. De Synology DS415+ heeft plek voor vier schijven en wordt momenteel verkocht voor een adviesprijs van 559 euro. 

De Synology DS415+

De Synology DS415+ is een NAS (Network Attached Storage) met plaats voor vier 3,5 inch harde schijven van maximaal 6 TB per stuk. De voorganger van de NAS beschikte over een Intel D2700 processor werkend op een 2,13Ghz processor. De nieuwe Synology DS415+ beschikt over een nieuwe processor, het gaat hierbij om een processor uit de Inten Avoton reeks.

Synology heeft voor een Intel Atom C2538 processor gekozen, dat is er een uit de Avoton, Rageley serie van Intel er voorzien van vier kernen. De processors  werken op 2,4Ghz. Dit is een flinke verbetering ten opzichten van de vorige generatie chipsets in NAS apparaten. De DS412+ gebruikte nog de Intel D2700 processor. De processor heeft een TDP van 15 watt en biedt verder 2 MB cachegeheugen. Verder is de chip van hardware encryptie voorzien. Synology heeft de DS415+ verder uitgerust met 2GB aan werkgeheugen, helaas kan je de interne RAM capaciteit niet uitbreiden. Maar op papier heeft de NAS prima specificaties.

Synology-9

Uiteraard beschikt de Synology DS415+ over de mogelijkheid om de NAS als RAID setup te configureren, hierdoor kan je bestandsbeveiliging inschakelen, bijvoorbeeld Raid 1. Gezien de vier bay opslagcapaciteit heeft de Synology de mogelijkheid tot verschillende RAID configuraties waaronder; JBOD, RAID 0, RAID 1, RAID 5, RAID 6 en Synology Hybrid RAID. Met Synology Hybrid Raid bepaald de SHR zelf de beste Raid configuratie voor de gebruiker op basis van het aantal schijven.

Beschikbaarheid

De Synology NAS wordt momenteel verkocht voor een adviesprijs van 550 euro. Zeker niet goedkoop maar in vergelijking met diverse concurrenten waaronder Qnap is Synology op hardware gebied een stuk goedkoper. Met een eigen hardware oplossing en bijvoorbeeld een free-nas oplossing ben je goedkoper uit. Maar Synology heeft een sterk ontwikkeld software pakket voor de Synology NAS met vele applicatie voor zowel Desktop, Android en iOS. Ook is er een zeer sterke en moderne web interface aanwezig.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de DS415+ NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Synology NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here