Review: Synology DS415+

Synology DS415+

De Synology DS415+ beschikt over een quad core processor van Intel uit de Avoton reeks. Synology past de Intel Atom C2538 toe in de DS415+, dat is er een uit de Avoton/Rangeley-serie van Intel en voorzien van vier Silvermont-kernen. De processors werken op een snelheid van 2,4Ghz, in de praktijk is het verschil met de D2700 chipset duidelijk merkbaar, dit model is uitgevoerd in een quad core variant ter vergelijking, de vorige generatie uit de Synology serie beschikt over een dual core processor. In de praktijk en vooral tijdens het omzetten van de video codering merk je dat de Atom C2538 sneller reageert.

Synology-6

Er zijn vier hot swap bays aanwezig waarin je maximaal 24TB aan opslag kan monteren. Maximaal 6TB per bay. Ook kan je er natuurlijk voor kiezen om minder schijven te monteren. Voor een RAID opstelling heb je minimaal twee schijven nodig zodat je deze in bijvoorbeeld mirror ( raid 1 ) kan zetten. Naast deze raid functionaliteit heeft de NAS ook de mogelijkheid tot onderstaande RAID functie’s:

  • JBOD
  • RAID-0
  • RAID-1
  • RAID-5
  • RAID-6
  • Synology Hybrid RAID

De schijven intern zijn gekoppeld doormiddel van een SATA 600 controller, door de Sata 600 controller worden de maximale prestaties uit de schijf gehaald waardoor je een hoge schijf en lees snelheid kan bepalen, wel is de snelheid afhankelijk van je up en down internet snelheid.

Synology-5

Tijdens onze test hebben wij de RAID 1 opstelling gebruikt, dit hebben wij met een reden gedaan. Raid 1 is de meest gebruikte setup voor NAS systemen, de consument gebruikt in de meeste gevalle een Raid 1 mirror met vier schijven, hiervoor heb je een beschikbare opslag van twee schijven, terwijl twee schijven als backup gebruikt worden. Ons voorkeur gaat uit naar een Raid 5 setup, omdat er met deze raid functionaliteit minder opslag verloren zal gaan, hierdoor blijft er meer netto opslag beschikbaar.

In het geval van Raid 1 dupliceert het apparaat de eerste schijf op het tweede exemplaar. Mocht een van de schijven uitvallen, dan heb je nog een back-up. Je kunt er ook voor kiezen om de schijven alleen als opslag en niet als back-up te gebruiken. Hierdoor heb je een risico; mochten de schijven uitvallen dat je waarschijnlijk data kwijt ben. Ook hebben wij een externe hardeschijf gekoppeld waarop de data staat, zo ben je er zeker van dat de data veilig blijft bij het uitvallen crashen van het systeem of van de hardeschijven. Wij gebruiken twee WD green schijven met een totaal opslag van 4TB. De WD green schijven beschikken over een interne Sata 600 controller.

Bij Raid 5 worden de partitieblokken niet op een enkele schijf opgeslagen, de partitieblokken worden verdeeld over de schijven in de array. Bij een RAID 5 array kan ongeacht het aantal schijven altijd één willekeurige schijf sneuvelen en is al je data veilig. Wie dit nog niet veilig genoeg vind kan uiteraard ook kiezen voor een Raid 6 setup. Bij dit type wordt de andere vorm van parity altijd op twee schijven weg schreven, zo kunnen er altijd twee willekeurige schijven kapot gaan zonder dat ja data kwijt raakt.

Accessoires

De NAS wordt geleverd met een aantal accessoires waaronder:

  • Quick Start Guide
  • Setup cd
  • 2x Netwerk kabel
  • Montage materiaal
  • Voedingskabel/ adapter

Design

Het design van de DS415+ heeft veel weg van de vorige Synology NAS lijn waaronder de DS412+, qua uiterlijk zijn er maar weinig aanpassingen. De voor en achterkant zien er in vergelijking met de andere NAS modellen niet erg bijzonder uit. Zo zijn er een tweetal gigabitpoorten aanwezig, twee USB 3.0 aansluitingen en een eSata aansluiting aan de achterzijde. Verder zijn er aan de achterzijde twee fans aanwezig, welke in de praktijk zeer stil zijn, ook is het mogelijk om via de DSM software de snelheid van de fans te veranderen.

Synology-8

De NAS heeft een front plate met daarachter de schijven welke volledig hot-swap zijn uitgevoerd. Aan de voorkant zijn verschillende aansluitingen aanwezig waaronder een USB en power button. Ook zijn er leds aanwezig welke diverse statussen aangeven, waaronder de HDD status en algemene status van de NAS. Wel mist de DS412+ een backup fixed knop aan de voorkant waarmee je snel een extern device kan back-uppen waaronder bijvoorbeeld een HDD of foto station, wel is dit via software matige instellingen automatisch te regelen.

Specificaties

In onderstaande tabel zijn de belangrijkste specificaties zichtbaar van de Synology NAS. Op de website van Synology zijn meer uitgebreide details en product gegevens beschikbaar van de DS415+ NAS.

Product specificaties:
Fabrikant/ MerkSynology
Product DS415+
Aantal slots voor harde schijven4
Geschikt voor harde schijf3,5-inch, 2.5-inch
AansluitingS-ATA 3, S-ATA 6
Processor & Geheugen:
Processor / chipsetIntel Atom Quad Core
ProcessorIntel Atom C2538
Processorsnelheid2,4GHz
Intern RAM-geheugen2GB DDRIII RAM
Connectiviteit:
Ethernet 1000Mbit/s aansluiting2
iSCSI ondersteuningJa
USB2.0 en 3.0
Aantal USB poorten3 poorten
eSATA aansluiting1
RAID0, 1, 1E, 5, 5+1, 6, 10, JBOD
HDMI aansluiting0
Maximaal opslagcapaciteit24TB

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de DS415+ NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Synology NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
9
Mogelijkheden
9
Software
9.5
Prijs verhouding
9
Installatiegemak
9
Bouwkwaliteit
8
Vorig artikelReview: Qnap QGenie
Volgend artikelING internetbankieren kampt met storing
review-synology-ds415De DS415+ NAS van Synology is een echte wolf in schaapskleren, in combinatie met de nieuwe Intel Avoton quad core processor is de NAS snel betrouwbaar en zuinig in gebruik. Voor de gemiddelde thuis gebruiker iets te veel van het goede, maar voor bedrijven zeker interessant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in