Review: Synology DS415+

Installatie

De installatie van de Synology DS415+ NAS is zeer eenvoudig. De eerste stap voor het gebruiken van de Synology nas is het voorbereiden van de installatie en de setup van de DSM software. Voor de test gebruiken wij tweemaal de 2TB WD Green disk met een Sata 600 interface. Als wij mochten kiezen raden wij de WD RED schijven aan voor het gebruik in deze nas. Western Digital heeft de RED schijven uitgerust met een speciale firmware waardoor deze optimaal geschikt zijn voor NAS systemen.

Synology-5

Het monteren van de schijven gaat erg handig via de brackets welke je met en zonder schroeven kan monteren, wij hebben gekozen om geen schroeven te gebruiken. Zonder schroeven blijven de schijven goed vast zitten zonder dat er tril bewegingen ontstaan. De schijven zijn ook hot-swappable waardoor je snel en makkelijk de schijven kan switchen. Het installeren gaat erg eenvoudig via de meegeleverde installatie handleidingen. Qua installatie is het zeer eenvoudig.

Het configureren en installeren van Synology gaat via een stapsgewijze wizard met diverse optie’s en toepassingen, zo kan je opgeven of je een QuickConnect adres wil gebruiken en de algemene gegevens zoals wachtwoord en diverse inlog details voor het admin account. Ook is het mogelijk om vanuit de setup een raid configuratie aan te maken, wij hebben gekozen voor een Raid 1 opstellingen, waardoor er één actieve partitie in mirror staat. Met twee schijven is dit de meest gebruikte setup, indien je over vier schijven beschikt raden wij de Raid 5 of Raid 6 setup aan.

Installatie DSM firmware

Zoals eerder aangegeven gaat de installatie van het Synology DSM platform via de stapsgewijze installatie wizard, in onderstaande afbeeldingen en uitleg een voorbeeld van de volledige Synology installatie met DSM 5.0 op de DS415+ NAS. De installatie is zeer eenvoudig uit te voeren vanwege de Synology Assistent software.

Synology-1

 

Via de webinstallatie is het mogelijk om een duidelijke en eenvoudige weergave de Synology DS415+ te configureren.  De configuratie verloopt via een eenvoudige wizard met een aantal opties en mogelijkheden zoals, raid, netwerk en functionaliteiten. Later in de DSM heb je de mogelijkheid om de NAS te configureren met de aanvullende opties en functionaliteiten.

 

Synology-2

 

Synology-3

 

Synology-4

Synology-5

 Instellingen

Qua instellingen is de NAS voorzien van vele functionaliteiten, wij hebben er nog wel voor gekozen om de NAS te installeren met een stabiele versie van de DSM firmware, indien de 5.1 firmware beschikbaar is zullen wij het artikel aanpassen met een review van de DSM 5.1 software functionaliteiten. Synology is een van de fabrikanten die niet alleen heeft geïnvesteerd in de hardware, maar vooral ook in de software.

De NAS draait op het zelf ontworpen DSM systeem. DSM draait op de NAS en kan worden benaderd via de moderne webbrowser, hierdoor ben je niet verplicht om software te installeren om de NAS te kunnen beheren. De NAS is te benaderen vanaf je lokale netwerk, wel moet je poort 500 door verwijzen naar de Synology NAS.

De Installatie van de Synology NAS is een belangrijk punt, aangezien je via de DSM de NAS bruikbaar kan maken met alle functionaliteiten en instellingen. Standaard wordt de NAS geleverd zonder extra software, daarvoor heeft Synology het package center toegevoegd, dit is een app store waarmee je extra apps kan downloaden en installeren. Indien je de NAS alleen gebruikt als backup en bestandsverkenner dan heb je genoeg aan de standaard installatie. Wel is het belangrijk om bij het begin een aantal zaken te configureren waaronder het netwerk, de RAID set-up en gebruikersbeheer/ rechten.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de DS415+ NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Synology NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
9
Mogelijkheden
9
Software
9.5
Prijs verhouding
9
Installatiegemak
9
Bouwkwaliteit
8
Vorig artikelReview: Qnap QGenie
Volgend artikelING internetbankieren kampt met storing
review-synology-ds415De DS415+ NAS van Synology is een echte wolf in schaapskleren, in combinatie met de nieuwe Intel Avoton quad core processor is de NAS snel betrouwbaar en zuinig in gebruik. Voor de gemiddelde thuis gebruiker iets te veel van het goede, maar voor bedrijven zeker interessant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in