Review: Synology DS415+

Conclusie

De Synology DS415+ is een behoorlijke NAS welke beschikt over voldoende specificaties, zo is het verschil met de nieuwe Intel processor duidelijk merkbaar. De Avoton quad core processor is zuinig, snel en betrouwbaar. De prestaties van het apparaat zijn goed en vooral in de link aggregation setup kunnen er behoorlijke snelheden gehaald worden.

Synology-3

De NAS van Synology is geschikt voor de veeleisende gebruikers, zeker in een zakelijke omgeving komt dit product goed tot zijn recht. Voor de gewone consument welke de NAS alleen gebruikt voor basis functionaliteiten is een goedkoper en minder zwaar model meestal ook van toepassing. Wil je het beste dat Synology op dit moment op 4-bay gebied te bieden heeft dan is dit je keuze, de DS415+ is momenteel de topper met de nieuwe Intel Avoton quad core processor.

Door de ondersteuning op Hyper-V, Citrix en VMware kan je de NAS prima inzetten voor bedrijfsdoeleinden voor een klein tot groot kantoor, ook hebbende interne DSM functionaliteiten voldoende mogelijkheden voor bedrijfs– doeleinden, denk hierbij aan AD integratie, DNS, Radius enVPN. De goedkopere DS214+ is voor de thuis gebruiker meestal meer dan voldoende in een Raid 1 setup. Wil je vermogen kracht en de mogelijkheid tot 4 bays, dan is de DS415+ een geschikt product. 

Sterke punten

  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • Snelle Quad Core processor
  • DSM 5.0 firmware
  • RAID mogelijkheden
  • HD coding
  • Stil en energiezuinig
  • Linkaggregatie mogelijk
  • Gebruiksvriendelijke werkomgeving

Verbeter punten

  • Geen USB 3.0 aan de voorzijde
  • Prijzig voor gemiddelde thuis gebruiker

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de DS415+ NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Synology NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
9
Mogelijkheden
9
Software
9.5
Prijs verhouding
9
Installatiegemak
9
Bouwkwaliteit
8
Vorig artikelReview: Qnap QGenie
Volgend artikelING internetbankieren kampt met storing
review-synology-ds415De DS415+ NAS van Synology is een echte wolf in schaapskleren, in combinatie met de nieuwe Intel Avoton quad core processor is de NAS snel betrouwbaar en zuinig in gebruik. Voor de gemiddelde thuis gebruiker iets te veel van het goede, maar voor bedrijven zeker interessant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in