Review: Qnap QGenie

Qnap is al jaren actief in de NAS/ storage oplossingen. In een korte tijd zijn de NAS modellen erg populair geworden. Qnap en Synology zijn momenteel één van de marktleiders op gebied van de thuis en MKB storage oplossingen. 

Qgenie-3

Tijdens deze review testen wij een ander product van Qnap, het gaat hierbij om de Qgenie. De Qnap Qgenie is een mobiele NAS met verschillende functionaliteiten. Volgens de beschrijving is de Qgenie een 7-in-1 mobiele NAS. Doordat de Qgenie een compact ontwerp heeft is het makkelijk om mee te nemen, de functionaliteiten zijn vooral gericht op de mobiele gebruiker.

De Qnap Qgenie

Qgenie beschikt over een mobiel NAS systeem waarmee je draadloos en flexibel de opslagruimte kan vergrote van de mobiele apparatuur, waaronder bijvoorbeeld smartphones en tablets. Met de Qgenie kunnen tot maximaal 20 gebruikers contact maken, en kunnen maximaal 8 gebruikers tegelijk content delen.

Het kastje past ongeveer in één hand en beschikt over een SSD met een grootte van 32 gigabyte. Gebruikers kunnen de bestanden onder andere benaderen via: 150Mbit/s-IEEE 802.11n, de 100Mbit/s-ethernetaansluiting of de full-size USB3.0-poort. De maximale leessnelheid is volgens Qnap 120 megabyte per seconden, de schrijfsnelheid is 40 megabyte per seconde.

Beschikbaarheid

De Qnap Qgenie wordt verkocht voor een adviesprijs van 139,99 euro. De QGenie is verder te gebruiken als personal cloud dankzij myQNAPcloud, Qsync en Qfile. Daarnaast is het mogelijk om de telefoonnummers in je smartphone te laten back-uppen, kortom een alles-in-een systeem voor de mobiele gebruiker.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Qnap Qgenie:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Qnap Qgenie
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here