Review: Qnap QGenie

Qnap Qgenie

De Qnap Qgenie ook wel bekend als de QG-103N is een product met verschillende functionaliteiten. Qnap heeft de QGenie uitgerust met een powerbank, waarmee het mogelijk is om apparaten op te laden. Ook is er een mobiele NAS functie aanwezig waarmee je een centrale opslag kan aanmaken voor foto’s, muziek en bestanden. De Qgenie kan op gebied van persoonlijk gebruik mee, zo is het eenvoudig om een backu-up te maken van het telefoonboek welke aanwezig is op de mobiele apparaten.

Ook heb je met de Qgenie de mogelijkheid om internettoegang te delen als draadloos toegangspunt ( access Point, dit is ideaal om bijvoorbeeld media te delen in de auto of muziek te streamen naar een autoradio. Je kan de Qgenie zien als een persoonlijke cloud met vele multimedia functionaliteiten.

De volgende onderdelen zijn aanwezig:

  • Energiebank
  • Telefoonboek back-uppen
  • Mobiele NAS
  • Persoonlijke cloud
  • Draadloze AP voor het delen van IP-adressen
  • Mediacentrum voor in de auto
  • Interne 32GB SSD

Mobiele powerbank

Er is een accu aanwezig met een vermogen van 3000mAh, deze accu kan je gebruiken als powerbank om zo mobiele apparatuur op te laden via de USB verbinding. Een volledig opgeladen QGenie kan ongeveer 1,5 keer de accucapaciteit leveren van een gemiddelde smartphone, wel is het vermogen hiervoor belangrijk. De omzettingssnelheid is tot 90%. Op het OLED scherm van de QGenie is ook een interface te zien waar het accu vermogen wordt vermeld.

De mobiele powerbank heeft verschillende beveilings technieken; zo is er bescherming tegen oververhitting, tegen overlading, overspanning, piekstroom, over ontlading en is er een geavanceerde SDP/DCP module aanwezig. Ook is het met één adapter mogelijk om de Qgenie en de smartphone/ tablet tegelijk te kunnen opladen met een kabel.

Accessoires

De NAS wordt geleverd met een aantal accessoires waaronder:

  • Quick Start Guide
  • QGenie
  • USB kabel

Design

Het design van de Qgenie is compact, zo heeft het apparaat een klein OLED scherm en zijn er aan de zijkant een aantal aansluitingen aanwezig. Er is één USB 3.0 aansluiting aanwezig waarmee ook het apparaat opgeladen moet worden. Verder is er een SD kaart slot aanwezig en een switch om te switchen tussen verschillende functionaliteiten waaronder wifi sharing en de powerbank modus.

De Qgenie weegt 112 gram en beschikt over de afmetingen 115×58,5,17,5mm. Hiermee is het apparaat compact en zeker geschikt als mobiele NAS.

Qgenie-4 Qgenie-2

Specificaties

In onderstaande tabel zijn de belangrijkste specificaties zichtbaar van de Synology NAS. Op de website van Synology zijn meer uitgebreide details en product gegevens beschikbaar van de Qnap Qgenie.

Product specificaties:
Fabrikant/ MerkQnap
Product Genie
Aantal slots voor harde schijvennvt
Geschikt voor harde schijfSD-kaart
AansluitingEthernet, USB, SDXC
Processor & Geheugen:
Processor / chipsetMIPS 24KEc 600Mhz
ProcessorMIPS 24KEc
Processorsnelheid600Mhz
Intern RAM-geheugen64MB RAM
Connectiviteit:
Ethernet 1000Mbit/s aansluiting1
iSCSI ondersteuningNee
USB2.0 en 3.0
Aantal USB poorten1 poort
eSATA aansluiting-
RAIDGeen
HDMI aansluiting0
Maximaal opslagcapaciteit32GB en via SDXC kaart

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Qnap Qgenie:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Qnap Qgenie
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
8
Mogelijkheden
7
Software
7
Prijs verhouding
7
Installatiegemak
8
Bouwkwaliteit
8
Vorig artikelDJI komt met Inspire 1 Drone met 360 graden 4K camera
Volgend artikelReview: Synology DS415+
review-qnap-qgenieDe QNAP Qgenie is een nieuw product welke voornamelijk gericht is op de mobiele gebruiker. Zo heeft de Qgenie een tal van handige functionaliteiten waaronder een file share, wifi ap en powerbank met een vermogen van 3000mAh.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in