Review: Qnap QGenie

Installatie

De installatie van de Qnap Qgenie is anders dan de andere Qnap producten. Met de QFile applicatie heb je de mogelijkheid om de Qgenie naar eigen wens te configureren, zo heb je de mogelijkheid om de wifi instellingen te veranderen en de beveiliging aan te passen. Via de app heb je tevens de mogelijkheid om het Device ID aan te passen/ wifi naam en de IP instellingen.

Qgenie-3

 

De WiFi kan je beveiligen met een aantal opties waaronder de standaard WPA en WEP beveiling, voor de Qgenie hebben wij de WPA2 beveiliging gebruikt. Het is aangeraden om het standaard wachtwoord te veranderen naar een veilig wachtwoord. Ook heb je de mogelijkheid om de ethernet poort te configureren met verschillende opties, zo kan je kiezen tussen DHCP, Static en PPPoE. DHCP is de methode welke het wprdt gebruikt,  hierdoor wordt het IP adres automatisch opgehaald vanuit de DHCP.

DSC_0473

Qfile:

De meeste functionaliteiten werken via de Qfile app, dit is een algemene QNAP app waarmee je het file systeem kan benaderen, zo heb je de mogelijkheid om data te openen/ verwijderen en te delen met de andere gebruikers. Via het contact icon in de Qfile app heb je ook de mogelijkheid om de telefoon contacten te synchroniseren, hiermee maak je een backup van de telefoon contacten. Ook kan je vanuit de app nieuwe contacten aanmaken en bestaande contacten verwijderen.

Via de Wifi connectie kan je de Qgenie openen via de browser, hiermee kan je de mobiele NAS bedienen via de webinterface.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Qnap Qgenie:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Qnap Qgenie
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
8
Mogelijkheden
7
Software
7
Prijs verhouding
7
Installatiegemak
8
Bouwkwaliteit
8
Vorig artikelDJI komt met Inspire 1 Drone met 360 graden 4K camera
Volgend artikelReview: Synology DS415+
review-qnap-qgenieDe QNAP Qgenie is een nieuw product welke voornamelijk gericht is op de mobiele gebruiker. Zo heeft de Qgenie een tal van handige functionaliteiten waaronder een file share, wifi ap en powerbank met een vermogen van 3000mAh.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in