Review: Qnap QGenie

Conclusie

Qnap heeft met de Qgenie een nieuw product op de markt gebracht welke voornamelijk geschikt is voor de mobiele gebruiker. Zo heeft de Qgenie een tal van mogelijkheden waaronder een powerbank, file share en WAP functie. Vooral de access point functionaliteit in combinatie met een openbare file share is uniek, en maakt het eenvoudig om bestanden snel en makkelijker onder meerdere gebruikers te delen.

Qgenie-2 Qgenie-4

De capaciteit is met 32GB wel klein voor de huidige tijd, wel heb je de mogelijkheid om de interne capaciteit uit te breiden via een SD kaart of externe USB schijf. Hiermee is een opslagcapaciteit mogelijk van 2TB. Helaas is er geen eSata aansluiting aanwezig, waarmee je een snelle doorvoersnelheid kan behalen.

De capaciteit van de mobiele NAS is beperkt, maar de QGenie zal ook niet gebruikt worden als vaste storage, met een Qnap Turbo NAS heb je de mogelijkheid om de bestanden te synchroniseren. De functionaliteit met de SD-kaart is ook erg handig voor bijvoorbeeld fotografen welke te weinig hebben aan een SD kaart, met de Qnap QGenie kan je snel en eenvoudig de data vanaf een SD kaart kopiëren naar de QGenie.

Sterke punten

  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • Nieuw product
  • Powerbank met 3000mAh accu
  • Qfile integratie

Verbeter punten

  • Beperkte opslag
  • Accuduur kan beter voor een portable device

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Qnap Qgenie:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Qnap Qgenie
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
8
Mogelijkheden
7
Software
7
Prijs verhouding
7
Installatiegemak
8
Bouwkwaliteit
8
Vorig artikelDJI komt met Inspire 1 Drone met 360 graden 4K camera
Volgend artikelReview: Synology DS415+
review-qnap-qgenieDe QNAP Qgenie is een nieuw product welke voornamelijk gericht is op de mobiele gebruiker. Zo heeft de Qgenie een tal van handige functionaliteiten waaronder een file share, wifi ap en powerbank met een vermogen van 3000mAh.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in