Review: Qnap TS-453 Pro

Qnap is zeker geen onbekende op  gebied van de NAS storage systemen, tijdens deze review bespreken wij de nieuwe Qnap TS-453 Pro NAS. Het test model waarmee wij aan de slag gaan beschikt over 8GB aan RAM geheugen. Deze NAS is daarom ook meer geschikt voor het MKB en niet voor het thuis gebruik, maar het kan wel aangezien er vele toffe functionaliteiten aanwezig zijn.

DSC_0532

Qnap heeft momenteel een groot assortiment aan NAS apparaten welke zowel voor thuis/ kantoor als het MKB geschikt zijn. De Qnap TS-453 Pro is een NAS welke is geschikt voor zowel het thuis als kantoor gebruik. De Qnap TS-453 Pro is voorzien van het eenvoudig te gebruiken QTS besturingssysteem en vormt een schaalbare NAS oplossing welke is ontworpen voor de bedrijfssituaties met de mogelijkheden om snel de interne capaciteit te vergroten.

De Qnap TS-453 Pro

De Qnap TS0453 Pro is een NAS welke plaats heeft voor vier 3,5-inch schijven van maximaal 6TB per stuk. Intern is er een innovatieve 22nm Quad Core Intel Celeron 2Ghz processor aanwezig met 8GB DDR3L RAM geheugen. De chipset heeft ondersteuning voor SATA 6Gb/s schijven, 4 Gigabit Lan poorten en een HDMI output. De TS-453 Pro kan ook automatisch de kloksnelheid van de processor verhogen van 2,0GHz naar 2,41GHz bij CPU-intensieve taken aangezien er een turbo boost functionaliteit aanwezig is. Ook heeft de Qnap TS-453 Pro een codering technologie waarmee het mogelijk is om video on-the-fly of offline te transcoderen met de unieke technologie welke aanwezig is voor de TS-453 Pro NAS.

DSC_0536

Met de uitbreidingsbehuizing UX-800P is het mogelijk om de opslagcapaciteit van de NAS te vergroten naar 72TB, hierdoor kan de NAS ook ingezet worden voor grootschalige storage oplossingen. De snelle encryptie- en decryptie-prestaties van de TS-453 Pro biedt overdrachtssnelheden tot 70MB/s met AES-256 bit volume-encryptie.

Beschikbaarheid

De Qnap NAS wordt momenteel verkocht voor een gemiddelde prijs van gemiddeld 939 euro, hiervoor krijg je het 8GB model met een Intel Quad Core processor.  Zeker niet goedkoop maar in vergelijking met de overige NAS systemen welke vooral gericht zijn op de thuis gebruikers biedt de TS-453 Pro veel meer functionaliteiten, zo is er een virtual platform waarmee het mogelijk is om virtueel een OS te installeren op de NAS waardoor je bijvoorbeeld Windows of Linux op het virtuele platform kan draaien.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Qnap TS-453 Pro:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De QNAP NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here