Review: Qnap TS-453 Pro

Qnap TS-453 Pro:

De Qnap TS-453 is een mid-range NAS welke de beschikking heeft over een 22nm Quad Core Intel Celeron processor welke draait op een snelheid van 2Ghz in combinatie met een 8GB module. De Qnap TS-453 heeft tevens de mogelijkheid om virtueel een besturingssysteem op het platform te draaien met behulp van de Intel Virtualization Technology VT-X. Doormiddel van het Virtualization Station is het voor de NAS mogelijk om virtueel platformen zoals Windows, Linux en Ubuntu te kunnen downloaden. Wel wordt het model met 8GB RAM aanbevolen.

DSC_0530

Er zijn vier hot swap bays aanwezig waarin je maximaal 24TB aan opslag kan monteren. Maximaal 6TB per bay. Ook kan je er natuurlijk voor kiezen om minder schijven te monteren. Voor een RAID opstelling heb je minimaal twee schijven nodig zodat je deze in bijvoorbeeld mirror ( raid 1 ) kan zetten. Naast deze raid functionaliteit heeft de NAS ook de mogelijkheid tot onderstaande RAID functie’s:

  • JBOD
  • RAID-0
  • RAID-1
  • RAID-1E
  • RAID-5
  • RAID-6
  • RAID10

De schijven intern zijn gekoppeld doormiddel van een SATA 600 controller, door de SATA 600 controller worden de maximale prestaties uit de schijf gehaald waardoor je een hoge schijf en lees snelheid kan bepalen, wel is de snelheid afhankelijk van je up en down internet snelheid.

DSC_0540

Voor de consument is Raid 1 en Raid 5 het meestgebruikte RAID platform. Bedrijven hebben vaker de voorkeur tussen Raid 5 en Raid 6. Het grote voordeel van Raid 6 is de betrouwbaarheid en herstel garantie, aangezien twee van de vier schijven defect kunnen raken zonder dat de data verloren gaat. Bij Raid 5 blijft het systeem bij één defecte schijf doordraaien. Bij Raid 5 worden de partitieblokken niet op een enkele schijf opgeslagen, de partitieblokken worden verdeeld over de schijven in de array. Bij een RAID 5 array kan ongeacht het aantal schijven altijd één willekeurige schijf sneuvelen en is al je data veilig. Wie dit nog niet veilig genoeg vind kan uiteraard ook kiezen voor een Raid 6 setup. Bij dit type wordt de andere vorm van parity altijd op twee schijven weg schreven, zo kunnen er altijd twee willekeurige schijven kapot gaan zonder dat ja data kwijt raakt.

DSC_0536

In het geval van Raid 1 dupliceert het apparaat de eerste schijf op het tweede exemplaar. Mocht een van de schijven uitvallen, dan heb je nog een back-up. Je kunt er ook voor kiezen om de schijven alleen als opslag en niet als back-up te gebruiken. Hierdoor heb je een risico; mochten de schijven uitvallen dat je waarschijnlijk data kwijt ben. Ook hebben wij een externe hardeschijf gekoppeld waarop de data staat, zo ben je er zeker van dat de data veilig blijft bij het uitvallen crashen van het systeem of van de hardeschijven. Wij gebruiken twee WD green schijven met een totaal opslag van 4TB. De WD green schijven beschikken over een interne Sata 600 controller.

Bij Raid 5 worden de partitieblokken niet op een enkele schijf opgeslagen, de partitieblokken worden verdeeld over de schijven in de array. Bij een RAID 5 array kan ongeacht het aantal schijven altijd één willekeurige schijf sneuvelen en is al je data veilig. Wie dit nog niet veilig genoeg vind kan uiteraard ook kiezen voor een Raid 6 setup. Bij dit type wordt de andere vorm van parity altijd op twee schijven weg schreven, zo kunnen er altijd twee willekeurige schijven kapot gaan zonder dat ja data kwijt raakt.

Design

De QNAP TS-453 Pro  beschikt over een robuust design met een aluminium behuizing. Zo is er aan de voorzijde een compact LCD scherm aanwezig welke diverse informatie toont over de NAS, waaronder netwerk interface, opslag status en de actuele configuratie. QNAP heeft de NAS voorzien van een 4-bay systeem waaronder er vier schijven aangesloten kunnen worden. Aan de achterzijde zijn twee ventilatoren aanwezig welke zijn de NAS en de voeding koel houden. De NAS beschikt tevens over een viertal gigabitpoorten, tweemaal USB 3.0, tweemaal USB 2.0 en een HDMI aansluiting.

DSC_0548

Aan de voorzijde van de NAS is een USB 3.0 aansluiting aanwezig welke gebruikt kan worden voor een backup mogelijkheid. De schijven aan de voorzijde van de TS-453 zijn volledig hot-swap uitgevoerd, hierdoor kan je zeer snel en eenvoudig schijven monteren.

DSC_0545

Specificaties

In onderstaande tabel zijn de belangrijkste specificaties zichtbaar van de Qnap NAS. Op de website van Qnap zijn meer uitgebreide details en product gegevens beschikbaar van de QNAP TS-453 Pro NAS.

Product specificaties:
Fabrikant/ MerkQnap
Product TS-453 Pro
Aantal slots voor harde schijven4
Geschikt voor harde schijf3,5-inch, 2.5-inch
AansluitingS-ATA 3, S-ATA 6
Processor & Geheugen:
Processor / chipsetIntel Quad Core
ProcessorIntel Celeron J1900
Processorsnelheid2,4GHz
Intern RAM-geheugen8GB DDRIII RAM
Connectiviteit:
Ethernet 1000Mbit/s aansluiting4
iSCSI ondersteuningJa
USB2.0 en 3.0
Aantal USB poorten5 poorten
eSATA aansluiting0
RAID0, 1, 1E, 5, 6, 10, JBOD
HDMI aansluiting1
Maximaal opslagcapaciteit24TB

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Qnap TS-453 Pro:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De QNAP NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
9
Mogelijkheden
8
Software
9
Prijs verhouding
8
Installatiegemak
9
Bouwkwaliteit
9
Vorig artikelMicrosoft organiseert Windows 10 evenement op 21 januari
Volgend artikelFacebook stopt met tonen zoekresultaten Bing
review-qnap-ts-453-proDe QNAP TS-453 Pro is een NAS welke zowel voor de thuismarkt als zakelijke markt interessant is. Vooral het virtualisatie platform in combinatie met de Intel Quad Core processor is stabiel en robuust voor de virtualisatie mogelijkheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in