Review: Qnap TS-453 Pro

De installatie

Qnap heeft de installatie van de Qnap NAS eenvoudig gemaakt. De eerste stap voor het gebruiken van de Qnap TS-453 Pro is het voorbereiden van de installatie. Voor deze testen hebben wij de WD Green schijven gebruikt met een Sata 600 interface. Vanwege de eenvoudige brackets is het zeer gemakkelijk om de schijven te monteren.

Installatie

Via de webinterface is het installeren en configureren van de Qnap TS-453 Pro eenvoudig. Via een stapsgewijze wizard heb je de mogelijkheid om een NAS te configureren naar eigen gebruik met verschillende apps.

Nadat de schijven zijn aangesloten sluit je de NAS aan op het internet en download je de Qnap finder software. Ook kan je via een speciale web interface de NAS installeren, persoonlijk vinden wij de finder software van Qnap makkelijker en sneller werken. Ook heb je met de finder meer mogelijkheden en opties. Als de NAS is aangesloten op het internet, kan je de NAS opdracht geven om de laatste softwareversie te downloaden en installeren. Via de finder software heb je ook de mogelijkheid om de laatste software te installeren.

Het configureren en het installeren van de QNAP Nas gaat via een stapsgewijze wizard zeer eenvoudig. Tijdens de installatie worden een aantal gegevens gevraagd waaronder natuurlijk de admin gegevens. Tijdens de setup krijg je de mogelijkheid om de NAS snel te installeren of via een handmatige installatie, gezien de mogelijkheden gebruiken wij de handmatige installatie.

Qnap-1

Het menu netwerk is gericht op de netwerk instellingen, wij configureren de NAS op een DHCP adres, hierbij krijgt de NAS vanuit de DHCP een automatisch IP-adres. Na de installatie zullen wij het ip-adres direct aanpassen naar een static ip-adres zodat port-forwarding makkelijker wordt gemaakt.

Qnap-4

Onder het menu; services heb je de mogelijkheid om de services te bepalen voor het systeem, gezien wij werken op een Windows systeem gebruiken wij de optie Windows, SMD/CIFS. Verder heb je ook de mogelijkheid om de toepassingen te selecteren voor de NAS.

Qnap-5

Na een korte wizard kan de installatie van start gaan, dit duurt afhankelijk van de configuratie zo’n 10 minuten. Bij onze was de installatie voltooid in exact 7 minuten. Na de installatie heb je de mogelijkheid om de NAS via het NAS-beheer center verder te configureren.

Qnap-6

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Qnap TS-453 Pro:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De QNAP NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
9
Mogelijkheden
8
Software
9
Prijs verhouding
8
Installatiegemak
9
Bouwkwaliteit
9
Vorig artikelMicrosoft organiseert Windows 10 evenement op 21 januari
Volgend artikelFacebook stopt met tonen zoekresultaten Bing
review-qnap-ts-453-proDe QNAP TS-453 Pro is een NAS welke zowel voor de thuismarkt als zakelijke markt interessant is. Vooral het virtualisatie platform in combinatie met de Intel Quad Core processor is stabiel en robuust voor de virtualisatie mogelijkheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in