Review: SeQurecam PNP125

Veiligheid wordt steeds belangrijker. Overvallen gebeuren bovendien steeds vaker in eigen huis, de roep om maatregelen richt zich voornamelijk op de politie en politiek maar zelf heb je ook de mogelijkheid om maatregelen te nemen. De afgelopen jaren is de prijs van een IP camera flink gedaald waardoor de IP camera een grotere doelgroep heeft aangetrokken. 

DSC_0567

Bewakingscamera’s welke op het thuisnetwerk en internet aangesloten worden zijn in opkomst. Voorheen werden de camera’s vooral alleen gebruikt bij bedrijven, tegenwoordig zijn er ook steeds meer particulieren welke een IP camera aanschaffen. Tot een aantal jaar geleden waren betaalbare beveiligingscamera’s vrij lomp in gebruik, vaak met een analoog-kabel naar een centrale recorder. Door de komst van de IP Camera is dit volledig verbeterd. IP-Camera’s zijn een stuk handiger en beschikken over vele technieken zoals een webserver zodat ze vanuit elke browser benaderbaar zijn.

Maar ook zaken als bewegingsherkenning en daaraan gekoppeld het versturen van een email en het uploaden van beelden naar een FTP-server of NAS-apparaat zijn geen uitzondering.Tijdens deze review gaan we aan de slag met de SeQurecam PNP125.

De SeQurecam PNP125

SeQurecam heeft met de PNP125 een moderne en goedkope IP camera op de markt gebracht welke beschikt over vele mogelijkheden, zo is de camera plug en play en de installatie eenvoudig en geschikt voor zowel smartphone/ tablet als computer. Door de aanwezigheid van de Scan ’n Go setup is het mogelijk om de camera snel en eenvoudig te laten verbinden met een iOS of Android device.

DSC_0581

De PNP125 van SeQurecam heeft een aantal opvallende features, zo is kwaliteit van de camera HD met een 720P resolutie. Voor een IP Camera is dit een prima resolutie aangezien een hogere resolutie zorgt voor meer bandbreedte op het thuisnetwerk. Met een resolutie van 720P is het beeld scherm en goed te bekijken voor een beveiligingscamera.

SeQurecam heeft de IP Camera uitgerust met een beweegbare camera, hierdoor is de camera op afstand via de computer of smartphone te bedienen. Ook is de camera voorzien van een bewegingsdetectie en tijdschema zodat de opname functionaliteiten geheel automatisch geregeld kunnen worden.

DSC_0562

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de SeQurecam PNP125:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De camera
Pagina 3: Software
Pagina 4: Conclusie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here