Review: Medion S10333 (MD98828) tablet

De review

Tablets welke vaak worden uitgebracht in het budget segment zijn vaak vrij standaard qua design, vaak worden er goedkope materialen gebruikt zoals plastic en een lager type scherm. De Medion S10333 bewijst het tegendeel, de tablet beschikt over een kwalitatieve hardware, zo oogt de tablet voor het budget segment redelijk stijlvol. De tablet voelt ook zeer degelijk voor een tablet met een  gewicht van 580 gram. Met de bouwkwaliteit lijkt het dus wel goed te zitten. Vooral de aluminium achterkant voelt solide aan.

DSC_0629

De tablet van Medion heeft de beschikking over een 10.1 ips paneel, op papier een mooi scherm, en in de praktijk komt dit goed naar voren. Natuurlijk hebben de tablets in het duurdere segment vaak een betere kleurweergave, maar de Medion Lifetab S10333 heeft een prima scherm. Wel is de coating van het scherm zeer gevoelig voor vingerafdrukken.

Aansluitingen

Qua connectiviteit zijn er voldoende aansluitingen en mogelijkheden, zo beschikt de tablet over vele standaard zaken zoals Wifi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, microUSB en een microSD lezer om de interne opslagcapaciteit van 16GB te vergroten. Naast de standaard aansluitingen beschikt de tablet ook nog over miniHDMI, GPS en een infraroodzender. De infraroodzender is voornamelijk geschikt om de apparaten te kunnen bedienen.DSC_0632

Rondom het scherm zijn de speakers bevestigd, deze zitten aan de voorzijde van de tablet, hierdoor kan het geluid goed verspreid worden richting de gebruiker. Doordat de speakers in de voorzijde rondom het scherm zijn bevestigd is de kwaliteit beter dan tablets met de speaker aan de achterzijde. Natuurlijk kan je de speaker van de Medion S10333 niet vergelijken met een volwaardige desktop set, maar voor een tablet komt er voldoende geluid uit, wat zeker gezien de concurrentie gezien zeer goed te noemen is.

Display

De tablet heeft de beschikking over een 10.1-inch IPS paneel met een resolutie van 1920×1080 pixels. In de praktijk komt het scherm zeer goed naar voren, de kleurweergave is zeker gezien de prijs goed te noemen. Uiteraard kat altijd beter maar voor een adviesprijs van 210 is er een prima scherm aanwezig met een goede en duidelijke weergave. Wel is het jammer dat er geen coating aanwezig is voor de vingerafdrukken  op het scherm.DSC_0640

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Medion S10333 tablet:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De tablet
Pagina 3: De review
Pagina 4: Hardware
Pagina 5: Software
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
8
Bouwkwaliteit
8
Mogelijkheden
8
Software
8
Prijs/ Kwaliteit
9
Vorig artikelReview: SeQurecam PNP125
Volgend artikelWinter Zonnewende als Google Doodle
review-medion-s10333-md98828-tabletDe Medion Lifetab S10333 is een prima tablet welke is voorzien van een zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Er zijn enkele min-punten maar over het algemeen een zeer goede en degelijke tablet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in