Steun voor Microsoft bij verdediging data

Microsoft staat niet meer alleen in de zaak over de data. Microsoft piekert er niet over om gegevens welke zijn opgeslagen in Ierland te overhandigen aan de Amerikaanse overheid. Microsoft krijgt onverwachte steun van een aantal grote tech bedrijven waaronder Apple en ebay. 

Het gaat allemaal om een serie e-mails die zijn verstuurd via het netwerk van Microsoft. De berichten staan opgeslagen in een datacentrum in Ierland. De Amerikaanse aanklager wil de e-mails hebben, om ze zo te kunnen gebruiken bij de vervolging van een drugscrimineel. Het bevel om de e-mails over te dragen werd een jaar geleden gegeven. Microsoft weigerde toen. In juli van dit jaar werd er een rechtszaak aangespannen, een jury kwam toen tot de uitspraak dat Microsoft alsnog de berichten moet overdragen, ook daarop weigerde Microsoft weer.

Microsoft heeft meer steun gekregen van andere tech bedrijven. Onder andere van Verizon, Amazon, Cisco en HP, en organisaties zoals de US Chamber of Commerce en Digital Rights Ireland. Apple en eBay staan ook achter de houding van Microsoft. In totaal staat er een groep van 28 techbedrijven achter Microsoft.

Vorig artikelGoogle Doodle: Wassily Kandinsky
Volgend artikelHTC Desire 820 beschikbaar in Nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in