Winter Zonnewende als Google Doodle

Google heeft vandaag een nieuw logo op de website toegepast, het gaat hierbij om een logo van de jaargetijden.  Sinds 2008 zijn er doodles geplaatst vanwege de start van de lente, zomer, winter en de herfst. De Doodle welke vandaag aanwezig is op de Google homepagina is gericht op de Winterzonnewende. 

Winter Zonnewende

Er kunnen een zomerwende en een winterwende worden onderscheiden. De zomerwende is rond juni en in december is de winterwende. Op het zuidelijke halfrond is dat precies andersom. De december wende is meestal op 21 december, maar vanwege een schrikkeljaar is 22 december ook mogelijk. In vele culturen wordt wordt de winterwende als feest gevierd.

Voor het bepalen van een meteorologisch seizoen wordt er makkelijk gedacht. Het is niet afhankelijk van de weersomstandigheden, maar er zijn gewoon data vastgesteld aan het begin van de maand. Vandaag is het officieel de eerste dag van de winter volgens de meteorologische seizoen.

Wat is een Google Doodle? 

Een Google Doodle wordt veel gebruikt bij speciale gebeurtenissen. Het speciale logo heeft altijd een speciale betekenis en is gericht aan speciale evenementen zoals Thanksgiving en Kerstmis. Google plaats regelmatig interactieve doodles, waarmee het bijvoorbeeld mogelijk is om er een spel mee te spelen. Een voorbeeld hiervan is de Pac Man Doodle en de Doodle tijdens de Olympische spelen.

Sinds 2008 zijn ook de jaargetijden aanwezig in Google.

Vorig artikelReview: Medion S10333 (MD98828) tablet
Volgend artikeliOS apps duurder in 2015

1 REACTIE

  1. Leuke Google Doodle van de winterzonnewende! Wel jammer dat hij een dag te vroeg is. De winterzonnewende van 2014 is op maandag 22 december om 00.03 uur, de astronomische winter begint dus op die dag.
    In 2012 en 2013 begon de winter wel op 21 december, maar de winterzonnewende schuift elk “gewoon” jaar ca. 6 uur naar achteren. Daarom valt hij in 2014 en 2015 op 22 december (dus juist omdat dat géén schrikkeljaren zijn). In het schrikkeljaar 2016 schuift hij weer 18 uur naar voren en valt dan dus weer op 21 december.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in