Google verwijdert 15.000 Nederlandse zoekresultaten uit zoekmachine

Google heeft in Nederland ruim 15.000 zoekresultaten op verzoek verwijderd uit de zoekmachine. Dat is bijna 42 procent van de verzoeken tot verwijdering die de zoekmachine heeft beoordeeld. In totaal zijn er in Europa al ruim 228.000 zoekresultaten verwijderd. 

Google

In Europa zijn in totaal ruim 228.000 zoekresultaten verwijderd, maakte Google woensdag bekend. Dat is ruim 40 procent van het totaal. In totaal zijn er al ruim 690.000 Europese URL’s door Google beoordeeld. In mei bepaalde het Europese Hof van justitie dat burgers die niet blij zijn met de zoekresultaten die hun naam oplevert, Google mogen vragen die te verwijderen.

Google Zoekresultaten

Google heeft ook bekend gemaakt dat er in totaal al ruim 228.000 zoekresultaten zijn verwijderd, dat is meer dan 40 procent van alle verzoeken. Google heeft in totaal zo’n 690.000 Europese url’s beoordeeld. Een deel daarvan is nog niet gesloten of zelfs verwijderd uit de zoekresultaten. In mei is vanuit het Europese Hof van Justitie bepaald dat burgers Google kunnen vragen om zoekresultaten te verwijderen welke hun naam bevatten. Google is echter niet verplicht om de zoekresultaten te verwijderen.

Vorig artikelMeizu komt met goedkope M1 Note smartphone
Volgend artikelGoogle kerst doodle: Fijne feestdagen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in