Review: Synology DS1515+

Synology is een actief merk op de NAS markt voor zowel de consumenten als zakelijke groep. Tijdens deze review gaan wij de DS1515+ zowel op consumenten gebruik als zakelijk gebruik testen. NAS systemen zijn in een korte tijd erg populair geworden, dit komt voornamelijk door de flinke groei van digitale media, ook verbruikt een film steeds meer opslagcapaciteit. 

DS1515+1

Synology heeft momenteel een groot assortiment met NAS-apparaten, zowel voor thuis/ kantoor en MKB. De DS1515+ is een NAS met mid-range specificaties en geschikt voor een klein tot middelgroot bedrijf. De DS1515+ is de opvolger van de populaire DS1513+ NAS. Qua uiterlijk is er nauwelijks iets veranderd, maar vooral intern is de NAS flink veranderd met nieuwe componenten. De Synology DS1513+ NAS heeft ondersteuning voor vijf schijven en wordt  op moment verkocht voor een bedrag van gemiddeld 700 euro.

De Synology DS1515+

De Synology DS1515+ is een NAS met plaats voor vijf 3,5-inch harde schijven van maximaal van 6TB per stuk. De opvolger van de DS1513+ beschikt over een quadcore-cpu met hardwarematige encryptiemogelijkheden. Ook zijn er usb 3.0-poorten aan de nas toegevoegd. Inten is er in de DS1515+ een Intel Atom C2538 NAS aanwezig welke is geklokt op een snelheid van 2,4Ghz. De DS1515+ beschikt standaard over maximaal 6GB aan RAM, terwijl de interne RAM capaciteit nog uitbreid kan worden tot maximaal 6GB.

De maximale schrijfsnelheid bedraagt ruim 410MB/sec voor de DS1815+ en 390MB/sec voor de DS1515+, terwijl de leessnelheid ruim 450MB/sec moet bedragen. In combinatie met de externe opslagunit is er een opslagcapaciteit mogelijk van 90TB. Ook beschikt de nieuwe NAS in combinatie met de Intel Atom over ondersteuning voor SSD read/write cache waarmee er extra prestatie worden behaald met de NAS. Tevens beschikt de NAS net zoals zijn voorganger over certificering voor VMware, Citrix en Hyper V.

Uiteraard beschikt de Synology DS1515+ over de mogelijkheid om de NAS als RAID setup te configureren, hierdoor kan je bestandsbeveiliging inschakelen, bijvoorbeeld Raid 1. Gezien de vier bay opslagcapaciteit heeft de Synology de mogelijkheid tot verschillende RAID configuraties waaronder; JBOD, RAID 0, RAID 1, RAID 5, RAID 6, Raid 10 en Synology Hybrid RAID. Met Synology Hybrid Raid bepaald de SHR zelf de beste Raid configuratie voor de gebruiker op basis van het aantal schijven.

DS1515+4

Beschikbaarheid

De Synology NAS wordt momenteel verkocht voor een prijs van gemiddeld. Zeker niet goedkoop maar in vergelijking met diverse concurrenten waaronder Qnap is Synology op hardware gebied een stuk goedkoper. Zeker gezien de functionaliteiten in combinatie met de hardware. Onze voorkeur gaat uit naar het software van Systeem van Synology, voornamelijk omdat er constant verbeteringen worden toegevoegd tot de applicatie en er nieuwe functionaliteiten bij komen.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de DS1515+ NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Synology NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here