Review: Synology DS1515+

Installatie

De installatie van de Synology DS1515+ is door de gebruiksvriendelijke interface eenvoudig, en via een stapsgewijze installatie is er weinig IT kennis vereist. Na de standaard installatie van de NAS is de Synology geschikt voor de basis functionaliteiten, eventueel kan je de Synology verder uitbreiden met de functionaliteiten zoals Cloud Station of één van de vele apps welke aanwezig zijn in de Synology Store. Voor test hebben wij een viertal WD RED schijven gebruikt met een opslagcapaciteit van 2TB per stuk. De bruto opslag is 8TB. Western Digital heeft de RED schijven uitgerust met een speciale firmware waardoor deze optimaal geschikt zijn voor NAS systemen.

Synology gebruikt nog steeds het montage systeem, zoals deze bij bijna alle NAS systemen wordt gebruikt, zo kan je de schijven monteren zonder schroeven, via de plastic montage kan je zonder schroeven de schijven monteren. De schijven zijn ook hot-swappable waardoor je snel en makkelijk de schijven kan switchen.

Synology-interface

Configuratie

Zoals eerder vermeld beschikt de NAS over een viertal gigabit aansluitingen, voor een thuis situatie zoals wij de NAS hebben gebruikt is een viertal te veel van het goede, maar voor een zakelijke omgeving met vele actieve users kan een viertal gigabit goed gebruikt worden om de capaciteit te vergroten en eventueel

Surveillance Station

Synology werkt momenteel aan een nieuwe versie van Surveillance Station, het gaat hierbij om versie 7.0.3706. Deze versie is momenteel in beta, ter test hebben wij de bèta via een handmatige package geïnstalleerd op de NAS. De DS1515+ beschikt standaard over een licentie voor de surveillance station software. Op de volgende pagina; Software gaan we verder over de Surveillance station inhoudelijk.

Synology-IP-CAM

Synology DS1515+ configuratie

Qua configuratie mogelijkheden heeft de DS1515+ veel mogelijkheden, qua instellingen zijn de mogelijkheden vergelijkbaar met volwaardige File servers, het is onder andere mogelijk om het bestands- systeem te configureren met SMB 2, hierdoor is het systeem voor zowel Mac als Windows gebruikers toegankelijk. Met de LDAP mogelijkheid heb je tevens de mogelijkheid om een releatie aan te maken met bijvoorbeeld een Active Directory, hierdoor kan je de DS1515+ ook inzetten als bestands- systeem voor home folders.

Stroombeheer

Het stroombeheer is redelijk uitgebreid in de Synology DS1515+ NAS, zo heeft de NAS de mogelijkheid tot WOL, pieptoonwerking, geheugencompressie, stroomschema en een HDD slaapstand. Met de Wake on LAN functionaliteit heb je de mogelijkheid om de NAS op afstand via de LAN interface op te starten. Ook kan je ervoor kiezen dat de NAS automatisch opnieuw opstart na een stroomuitval.

Stroomherstel-Synology

Met het stroomschema heb je de mogelijkheid om een schema aan te maken wanneer de NAS automatisch op start en afsluit, dit is vooral handig voor thuis gebruikt. Hierdoor kan je de NAS bijvoorbeeld in de avond automatisch laten afsluiten en in de ochtend rond 9:00 weer laten opstarten.

Synology-stroomschema

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de DS1515+ NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Synology NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
9
Mogelijkheden
9
Software
9.8
Prijs verhouding
8
Installatiegemak
9
Bouwkwaliteit
8
Vorig artikelNieuwe update voor Kodi media center software
Volgend artikelWindows 10 komt ook naar budget Lumia smartphones
review-synology-ds1515De Synology DS1515+ is een NAS welke voornamelijk is gericht op de zakelijke markt. De 1515+ is voorzien van voldoende schaalbaarheid aangezien het mogelijk is om de interne RAM en opslagcapaciteit te vergroten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in