Half miljard mensen gebruiken Facebook alleen mobiel

Het aantal mobiele Facebook gebruikers is flink aan het stijgen. Vorig jaar ging het om 341 miljoen gebruikers, inmiddels is dit aantal gestegen tot 526 miljoen. Facebook heeft afgelopen woensdag de cijfers bekend gemaakt over het vierde kwartaal van 2014. 

Facebook-Instagram

Uit de kwartaal cijfers is valt op te maken dat ruim 69 procent van de advertentieomzet binnenkwam via mobiele advertenties. In totaal steeg de omzet met 49 procent tot 3,85 miljard dollar, dit komt vooral door een sterke groei uit de advertentie inkomsten van het bedrijf. Over heel 2014 bedroeg de omzet van Facebook meer dan 12,4 miljard dollar en werd er een winst behaald van 2,9 miljard dollar.

Ook zijn het aantal actieve gebruikers toegenomen op het platform, dagelijks wordt Facebook gebruikt door 890 miljoen mensen. Maandelijks maken 1,39 miljard mensen gebruik van Facebook. 1,2 miljard gebruikers bezoeken daarbij maandelijks zowel de mobiele versie als de desktopsite. Wel is te zien dat de mobiele gebruikers binnen het Facebook platform een steeds groter aandeel krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here