Review: Asustor AS7004T

Asustor is een actief merk op de NAS markt voor zowel de consument als de zakelijke gebruikers. Tijdens deze review zullen wij de nieuwe Asustor AS7004T uitgebreid gaan testen op basis van de hardware en software functionaliteiten. Ook wordt er een duidelijk vergelijking gemaakt tussen Asustor en de andere NAS fabrikanten bijvoorbeeld Qnap en Synology. 

DSC_0661

Asustor is voor de meeste wellicht een onbekend merk, maar het merk is al jaren actief. Het bedrijf werd in augustus 2011 opgericht, zoals de naam al aangeeft als onderdeel van Asus welke voornamelijk gericht is op Netwerk Storage. Het bedrijf is opgericht uit een samenwerking van Asus en geheugenspecialist ADATA, het bedrijf is opgestart door voormalig medewerkers van QNAP, dit is ook terug te zien aan het design aangezien er veel overeenkomsten zijn met Qnap NAS systemen.

De Asustor AS7004T

De Asustor AS7004T is een NAS welke plaats heeft voor 4-bays. Qua hardware is de NAS high-end zo is er een Intel Core i3 3.5Ghz Dual Core processor aanwezig in combinatie met 2GB SO-DIMM DDR3 geheugen wat je eventueel aan nog kan uitbreiden tot 16GB. De NAS heeft plaats voor vier schijven van maximaal 6TB per stuk, hierdoor kan je een opslagcapaciteit creëren van 24TB in totaal. Asustor heeft de NAS voorzien van vele multimedia opties waaronder een S/PDIF audio uitgang, HDMI en de software matige ondersteuning voor XBMC. Ook is er een HDMI multimedia output in 4K kwaliteit.

DSC_0688

Asustor heeft de NAS uitgerust met flinke hardware, vooral voor de multimedia functionaliteiten kan de NAS zeer goed gebruikt worden, zo is er een uitgebreide ondersteuning voor XBMC 13 in combinatie met de Intel Core i3 processor. XBMC wordt ook ondersteund door het platform.

Uiteraard beschikt de Asustor AS7004T over de mogelijkheid om de NAS als RAID setup te configureren, hierdoor kan je bestandsbeveiliging inschakelen, bijvoorbeeld Raid 1. Gezien de vier bay opslagcapaciteit heeft de Asustor de mogelijkheid tot verschillende RAID configuraties waaronder; JBOD, RAID 0, RAID 1, RAID 5, RAID 6 en Raid 10. Tevens is er ondersteuning voor een migratie op online raid niveau.

Beschikbaarheid

De Asustor AS-7004T wordt momenteel verkocht voor een adviesprijs van 979,00 euro. In vergelijking met de NAS systemen van Qnap en Synology met 4-bays, wel duurder maar de Asustor heeft qua hardware gezien een flinke voorsprong. Zo wordt er bij de concurrentie vaak nog een Intel Celeron of Atom gebruikt. Tevens heb je bij de Asustor de mogelijkheid om uit te breiden tot 16GB RAM. zo goed als in dezelfde prijs categorie.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de AS7004T NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Asustor NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIEOVERZICHT
Algemene beoordeling
9
Mogelijkheden
9
Software
8
Prijs verhouding
8
Installatiegemak
9
Bouwkwaliteit
9
Vorig artikelAndroid 5.0 update binnenkort beschikbaar voor Galaxy A3, A5 en A7
Volgend artikelVerbruikt GPS data?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here