Review: Asustor AS7004T

Asustor AS7004T

De Asustor AS7004T is een NAS welke de beschikking heeft over een Intel Core i3-4330 processor, het gaat hierbij om een Intel Core i3 processor welke draait op een kloksnelheid van 3,5Ghz. Intern zijn er twee cores aanwezig. De Intel Core i3 processor wordt ondersteund door 2GB aan RAM wat je eventueel nog kan uitbreiden tot 16GB DDR3. Verder is er een LCD paneel aanwezig, 2x ethernet en als output HDMI 1.4A en S/PDIF voor digitale audio. Hierdoor is de NAS voornamelijk gericht op de multimedia functionaliteiten. Het renderen van video content gaat snel vanwege de Intel Core i3 processor.

DSC_0684

Asustor heeft de NAS uitgerust met vier drive bays, hierdoor is er een opslagcapaciteit mogelijk van 24TB. Ook is de NAS voorzien van een aantal uitbreidingsfuncties. Naast de 4 schijfstations, zijn er 2 USB 2.0-poorten, 3 USB 3.0-poorten en 2 eSATA-poorten aanwezig.

De NAS is voorzien van 4 drive bats waarmee een opslagcapaciteit mogelijk is van 24TB. Voor een RAID opstelling heb je minimaal twee schijven nodig zodat je deze in bijvoorbeeld mirror ( raid 1 ) kan zetten. Naast deze raid functionaliteit heeft de NAS ook de mogelijkheid tot onderstaande RAID functie’s:

 • JBOD
 • RAID-0
 • RAID-1
 • RAID-5
 • RAID-6
 • Raid 10

Voor onze test hebben wij een Raid 5 opstelling gebruikt met 4 2TB schijven. Met een RAID 5 setup kan 1 schijf defect raken zonder gegevensverlies, indien je nog zekerder wil zijn kan je ook een RAID 6 gebruiken, hierdoor kunnen twee schijven op hetzelfde moment defect raken, het nadeel is wel dat er netto minder opslagcapaciteit beschikbaar blijft.

DSC_0674

Raid informatie

In het geval van Raid 1 dupliceert het apparaat de eerste schijf op het tweede exemplaar. Mocht een van de schijven uitvallen, dan heb je nog een back-up. Je kunt er ook voor kiezen om de schijven alleen als opslag en niet als back-up te gebruiken. Hierdoor heb je een risico; mochten de schijven uitvallen dat je waarschijnlijk data kwijt ben. Ook hebben wij een externe hardeschijf gekoppeld waarop de data staat, zo ben je er zeker van dat de data veilig blijft bij het uitvallen crashen van het systeem of van de hardeschijven.

Bij Raid 5 worden de partitieblokken niet op een enkele schijf opgeslagen, de partitieblokken worden verdeeld over de schijven in de array. Bij een RAID 5 array kan ongeacht het aantal schijven altijd één willekeurige schijf sneuvelen en is al je data veilig. Wie dit nog niet veilig genoeg vind kan uiteraard ook kiezen voor een Raid 6 setup. Bij dit type wordt de andere vorm van parity altijd op twee schijven weg schreven, zo kunnen er altijd twee willekeurige schijven kapot gaan zonder dat ja data kwijt raakt.

Accessoires

De NAS wordt geleverd met een aantal accessoires waaronder:

 • Quick Start Guide
 • Setup cd
 • 2x RJ-45 Cat5e
 • Montage materiaal voor 3,5″ en 2,5″
 • Voedingskabel

Specificaties

In onderstaande tabel zijn de belangrijkste specificaties zichtbaar van de Asustor NAS. Op de website van Asustor zijn meer uitgebreide details en product gegevens beschikbaar van de AS7004T NAS.

Product specificaties: 
Fabrikant/ MerkAsustor
Product AS7004T
Aantal slots voor harde schijven4
Geschikt voor harde schijf3,5-inch, 2.5-inch
AansluitingS-ATA 3, S-ATA 6
Processor & Geheugen:
Processor / chipsetIntel Core i3
ProcessorIntel Core i3
Processorsnelheid3.5GHz dual core
Intern RAM-geheugen2GB DDRIII RAM Uitbreiding tot max: 16GB
Connectiviteit:
Ethernet 1000Mbit/s aansluiting2
iSCSI ondersteuningJa
USB2.0 en 3.0
Aantal USB poorten5 poorten
eSATA aansluiting2
RAID0, 1, 5, 6, 10, JBOD, RAID
HDMI aansluiting1
Maximaal opslagcapaciteit24TB

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de AS7004T NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Asustor NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIEOVERZICHT
Algemene beoordeling
9
Mogelijkheden
9
Software
8
Prijs verhouding
8
Installatiegemak
9
Bouwkwaliteit
9
Vorig artikelAndroid 5.0 update binnenkort beschikbaar voor Galaxy A3, A5 en A7
Volgend artikelVerbruikt GPS data?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here