Review: Asustor AS7004T

Installatie

De installatie van de Asustor AS7004T is door de gebruiksvriendelijke interface eenvoudig, en via een stapsgewijze installatie is er weinig IT kennis vereist. Na de standaard installatie van de NAS is de Asustor geschikt voor de basis functionaliteiten, na de installatie kan je de NAS verder uitbreiden met nieuwe functionaliteiten welke aanwezig zijn in de app store. Tevens zijn er behoorlijk veel functionaliteiten standaard aanwezig op de NAS.

DSC_0684

Het installeren van de schijven gaat eenvoudig en werkt zeer makkelijk, helaas zijn er wel schroeven vereist, Synology heeft een systeem op de markt gebracht waarmee je de hardeschijf zonder schroeven kan monteren in de bracket. De schijven zijn ook hot-swappable waardoor je snel en makkelijk de schijven kan switchen of uiteraard vervangen.

Installatie van de software

Het configureren van de firmware gaat via een stapsgewijze wizard welke wordt meegeleverd op de installatie cd. Met het programma Control Center voor Windows of Mac OS X is het mogelijk om eenvoudig de NAS te configureren. Voor de installatie starten we de control center manager en sluiten we de NAS aan met minimaal één schijf en een actieve netwerk verbinding om een van de netwerk connectie’s. Via de tool is het mogelijk om het netwerk te analyseren naar verschillende NAS systemen binnen het netwerk.

In onderstaande afbeeldingen de installatie van de software:

Asustor-1

Asustor-2

Asustor-3

Asustor-4

Asustor-5

Asustor-6

Asustor-7

Asustor-8

Asustor-9

Asustor-10

Startscherm

De Asustor start na de installatiesetup op in onderstaande start scherm. Op het startscherm heb je de mogelijkheid om verschillende instellingen te veranderen en de snelkoppelingen te verplaatsen naar andere pagina’s. In vergelijking met de vorige versie van de Asustor software is er een forse verbetering, zo heeft de interface nu 4K ondersteuning en heeft het design een forse upgrade meegekregen, zo zijn de iconen aangepast en zijn er een aantal nieuwe functionaliteiten aanwezig in de software. Helaas zijn er nog geen widgets aanwezig welke je op het homescherm kan tonen.

Asustor-12

Instellingen

Qua instellingen en standaard functionaliteiten is er veel aanwezig. Zo is er standaard een flink configuratie menu aanwezig met vele instellingen. Alle instellingen kan je terugvinden onder het menu instellingen. Via dit menu heb je veel configuratiemogelijkheden waaronder netwerk, VPN, Hardware, energiebeheer en de toegankelijkheid.

Aangezien er een display aanwezig is zijn er een aantal extra functionaliteiten aanwezig, zo kan je de tekst van de Asustor NAS aanpassen welke op het scherm wordt getoond en kan je de lokale temperatuur toevoegen. Tevens heb je via het hardware menu de mogelijkheid om de instellingen van de fan controller te wijzigen. Met energy control heb je de mogelijkheid om disk hibernation en de sleep mode te activeren op de NAS.

Asustor-config
Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de AS7004T NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Asustor NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIEOVERZICHT
Algemene beoordeling
9
Mogelijkheden
9
Software
8
Prijs verhouding
8
Installatiegemak
9
Bouwkwaliteit
9
Vorig artikelAndroid 5.0 update binnenkort beschikbaar voor Galaxy A3, A5 en A7
Volgend artikelVerbruikt GPS data?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here